insanoğlu bir taraftan modern hayat mücadelesi, küreselleşme, uzay yolculuğu, sağlık yatırımları, sanayileşme vs gibi şeylere kafayı takmışken bu topraklara insan dahil herhangi bir canlıdan kat ve kat daha uzun süre hüküm sürmüş, tam anlamıyla bu dünyadan değil gibi olan bu canlılar da sizi heyecanlandırmıyor mu? Yok mu bunların da ufocular gibi bir klübü falan, whatsapp grubu da olur böyle tartışıp araştırıp fikir yürütebileceğim türkçe bir kaynak? Çocukken bilim çocuk dergisi bunların kartlarını verirdi. o zaman ilgi duymuştum, sonra tabi unutuldu gitti. birden aklıma geldi çok muhteşemler ama ya. Favori dinazorunuz nedir bunarada?




 

Küçükken sırf dinozor fosili bulabilmek için arkeolog olmayı istiyordum. Jurassic park'ın bende bıraktığı etki büyüktür bu açıdan. Elim İnternet tutmaya başladığında çok araştırırdım. Nat geo'da dinozor belgeselleri çıksın diye beklerdim, patos'lardan çıkan dandik tasoları toplardım. Son 5-6 seneye kadar devam ediyordu ilgim ara ara.

Tanıdıkça onların da sıradan bir hayvan olduğunu idrak edip hevesimi kaybettim bence. Çünkü fantastik canavarlar gibi geliyordu bana, ejderha gibi. Sonra üpo'nun da dediği gibi t-rex'lerin yaşayan en yakın atasının tavuk olduğunu öğrenmemle başlayan süreç bakışımı değiştirdi. Yine ilginç buluyorum, denk gelsem izlerim ama eski cazibesini yitirdi bende.
bunu gördüm bugün, hoşuma gitti.
www.instagram.com

Bruce

Kesinlikte katiliyorum

engiribord
1

mobil görünümden çık