Selam, dün ücretsiz izine çıkartıldığım bildirildi. Bununla birlikte süreç bittiğinde kıdem tazminatımın verilip işten çıkartılacağım da söylendi. istifa hakkımın saklı olduğunu, devam edip etmeme kararımın bana ait olduğunu söylediler. şimdi soru çok saçma gelebilir ama bu süreçte çalışıyor muyuz, bunu merak ediyorum? ikincisi de, ihbar süresi için, işten çıkartılmadan önce bir ay boyunca tekrar işe başlatılacağımdan bahsettiler ama yanlış mı anladım emin değilim. süreçle ilgili bilgi ve tecrübe sahibi arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim, sağlıklı günler.




 

oncelikle gecmis olsun.

ihbar suren olacak, bunu kullanman icin ise cagiracaklardir. ucretsiz izin bildigim kadariyla ihbar suresinden sayilmiyor.

ucretsiz izinde adi ustunde calismaman lazim, para vermiyorlar sonucta.

fakyoras

Geçmiş olsun, umarım daha hayırlısı olur.

Ücretli ya da ücretsiz izinde olma durumu, çalışma sürenize etki etmez.

İş başı yaptığınızdan andan itibaren size yazılı olarak durumu bildirmesi gerekir işverenin, tarih de bildirilen kağıtta yazar.

aynabugusu

gecmis olsun.

kisaca ucretsiz izne ayriliyorsunuz. hala calisiyor gorunuyorsunuz.

sonra yasak bitince sizin isten cikisinizi veriyorlar. ihbar ve kidem varsa odenecegi icin ihbar sureniz kadar calismanizi istiyorlar.

bu ihbar suresi icinde gunluk 2 saat is arama izniniz olacak donunce onu konusursunuz. boyle cingenelik yapana 2 saatleri birlestirelim 1 hafta gelmeyeyim denebilir.

ozdek
1

mobil görünümden çık