Selam duyuru ahalisi.


Sigortam da meslek bilgimi "büro işçisi" olarak girmişler. Fakat mesleğimin bununla zerre alakası yok. Bu sigorta girişinin bana herhangi bir zararı olur mu? Bunu değiştirmeleri için konuşmalı mıyım?

 

Ah canımm bir beyaz yakalı :))

Meslekten bağımsız; beyaz yaka çalışanların hemen hepsi bu kategoride çalışıyor. Konuşsan da farketmez açılan pozisyon bu şekilde zaten.
Ayrıca mesleğinin imzasını kullanmıyorsan (mesela meslek odasına bağlı olarak ) o mesleği ne kadar icra ediyor oluyorsun teorik olarak?

Seni tenzih ederek söylüyorum ama plaza çalışanlarının işçi olduğunu görmek için güzel bir örnek.

jimjim

Jimjim+1.
Ben de planlama yaparken büro elamani diye gecerdim.

@jimjim sendikanin önündeki engel aslında su bize dayatılan beyaz yaka mavi yaka ayrımı. Su an beyaz yaka bir müdür olarak metalurji sendikasina üyeyim yurtdisinda. Hayal su dediğim Türkiye'de çünkü işçi oldugumuzu unutturdular.

logisticsmanager

eğer günün birinde kamuya geçmek gibi bir hayaliniz olacaksa değişmesini isteyin. çünkü mühendis olanlar için izin konusunda özel sektördeki mühendis olarak çalışma sorulur.

blue eyes white dragon

@jimjim sevgi dolu yaklaşımın için teşekkürler :))

Mesleğim yazarlık, meslek odasına bağlı değilim fakat plaza çalışanı olmak çok da canımı sıkmıyor açıkçası. Sadece böyle bir girişin bana bir eksisi olur mu onu merak ettim.

aynabugusu

Örneğin akademide bazen
Mesleğinde/ alanında x yıl deneyimli olmak gibi şartlar oluyor. Buna benzer iş değişikliklerinde (yurt dışı) ya da oda, sendika kayıtlarında (normalde) sorun ya da soru işareti yaratabilir bir durum en fazla.
Ama türkiyedeyiz her şeyin çözümü bulunuyor. Sgk kaydından değil başka bir kanıtla bu durumu gösterebilirsin. Bunun dışında aklıma bir dezavantaj gelmiyor.

jimjim
1

mobil görünümden çık