önceki siparişimde de öyleydi sanki ama emin olamamıştım. bugün gelen siparişte getirilen fişte 132 lira yazıyorken sitede 140 lira yazıyor ve karttan 140 lira çekildi. fişte nakliye ve poşet ücretleri de eklenmiş hali 132 lira görünüyor. bu aradaki farkın sebebi ne bilen var mı?




 

karttan 140 lira çekildi gitti mi yoksa provizyonda mı peki hala? provizyondaysa 132 çekilir ama çektilerse çoktan müşteri hizmetlerini ara. 2 ay sonra falan yatırırlar herhalde. benim 2-3 hafta önce yaptığım iadenin parasını bekliyorum hala.

proletarier aller lander vereinigt euch

bütün ürünler olmuyor bazen ya da fiyatları farklı oluyor. 140 tl provizyon olarak çeklilir, sonra o 132ye döner merak etme.

jelly bear

Poset paket parasi olabilir mi

nax

poşetin gelen fişe dahil edildiğini soruda yazmıştım. aslında siparişim 154 liraydı. tedarik edilemeyenler filan 132 liraya düşmüş. ama sitede 140 lira görünüyor. kartta provizyon halinde 140 görünüyor. onu bi takip edeyim bakalım o zaman.

tepedeki psychedelic adam

Normal bazı ürünler olmadığı için gönderememişler. Ya da bir ürünün daha ucuz olan muadilini göndermişler. Sizden alınan fazla ücret 3 vakte kartınıza geri dönecek.

iddaaci

15 gündür iade bekliyorum aynı sebepten.

ayseee

Tartılarak satılan ürün vardır, siz 1 kg kıyma istersiniz, kasap onu kuyumcu gibi 1 kg tartamaz, 1.080 gram olur mesela, sizin siparişinizden 80 gram fazla kıyma ücreti eklenir. Ya da 1 kg elma dersin, 8 elma koysa 950 gram gelir, 9 elma koysa 1100 gram gelir. Adam eksik olmasın diye 9 elma koyar, hop tutara 100 gram da elma eklendi.

Ben de 1 kg tavuk istedim, 1 kg tavuk parası çekildi. Ürün geldi kapalı paket 1.400 gram. Paketi açıp bölecek halleri yok, hop ne oldu, 400 gram daha tavuk parası eklendi.

velhasıl, tartılarak satılan, ama sizin siparişinize dümdüz denk gelecek şekilde bölünemeyen bir ürün varsa o yüzdendir.

kibritsuyu

@kibritsuyu
yani öyle olsa da sonuçta gelen fişle, sitede gördüğüm fatura tutarı ve karttan çekilen para aynı olmalı. 100 gram fazla koyduysa basılacak olan fişte de 100 gram fazlanın tutarı olmayacak mı sonuçta. provisyonla vs. alakalıdır herhalde dendiği gibi bakalım.

tepedeki psychedelic adam

ilk siparişte 250 lira çekiyor diyelim. o tutar açık provizyonda bekliyor. sipariş hazırlandı, bu dediğim sebepten 260 lira olduysa, teslimattan sonra açık provizyondaki tutar 260 olarak güncellenip karttan son tutar düşüyor.

benim verdiğim sipariş 509 lira, gelen fiş 534 lira. sebebi de dediğim gibi tartılarak satılan ama bölünmesi imkansız olan paketli tavuk, kangal sucuk, dümdüz tartılamayan meyve vs.

bankadan bakıyorum, açık provizyonda henüz 509 diye duruyor. bugün teslim edildi, yarın muhtemelen 534 diye güncellenip karta yansıtılacak. öncekiler hep öyle oldu.

hatta ilk siparişimde tersi oldu. eksik ürün varmış, yerine de bir şey getirmemişler. 250 lira çekmişler ama fiş 230 mu ne geldi. celallendim ben, hem parayı çekiyorlar, hem getirmiyorlar, ne olacak fazla çekilen para diye, ertesi gün baktım çekilen para da 230 olmuş.

kibritsuyu

online market alisverislerinde cokca olan bir sey bu. 8 liralik aldiginiz bir sey yoktur ellerinde belki. provizyondan hesaba dusunce gercek fiyatla duser.

ben de yunanda benzer seyi yasadim (bankada calistigim icin biliyorum mevzuyu zaten) ama benimkiler 4 euroluk bir seyi koymamis ve 1 euroluk bir parcayi 8-10 kere gecip cikarmislar ve orada bir seyler karismis. baktigimda bir defa fazla okutma oldugunu gordum. 1 eurosunda degilim ama neden diye merak edip buldumdu. yani kabaca bi kontrol etmekte de fayda var.

yoggi

şimdi baktım karttan da 140 lira çekmişler. vardır herhalde bi sebebi peşinden koşamayacağım şimdi ama fişle karttan çekilenin farklı olması saçma.

tepedeki psychedelic adam

karttan tam tutar cekilir zaten, eksiklik varsa son fiyat guncellenerek hesaba yansir. ya da o kadar iade yaparlar. gozlemleyin onumuzdeki gunlerde goreceksiniz.

yoggi
1

mobil görünümden çık