
ben yaptırmadım. internette de çok fazla farklı bilgi var. pişman değilim yaptırmadığıma.


Gerekli mi değil mi tartışılır zira hayvanlar üzerinde fikir birliğine varilmis konu sayısı az. Bu da o konulardan biri. Siz yaptırdınız mi diye soruyorsan yaptirmadik. Başka bir rutin asi için gittiğimizde veteriner hekim niye yaptırmadıniz da demedi.


ben yaptırıyodum küçükkene. artık yaptırmıyorum bi 3 yıl olmuştur herhalde bırakalı. arada balkona falan çıkıyo bizimki de onun haricinde hep evde.


Biz küçükken yaptırdık ne olur ne olmaz diye. Asilari ihmal etme konusunda biraz pimpirikliyim ama ben. Sonuçta bir zararı olmuyor; yararı olma ihtimali varsa o ihtimali tercih ediyorum.


ev kedisi oldugu icin biz yaptirmamistik. ben kedilere evde olduklari ve riskleri olmadigi sürece asi yaptirmamayi tercih etmek gerektigini düsünüyorum.
özellikle gecen ay kedimin kanser oldugunu (fibrosarcoma) ve buna asilarin sebep olabilecegini duyduktan sonra. belki de bizimkinin sebebi de budur hic bilemeyecegiz ama asi yaptirmayan arkadaslarimin kedileri gayet saglikli yasiyorlar.
