Arkadaşlar selam.
Bir yaşına girmek üzere dişi bir kedimiz var. Kulağında enfeksiyon var diye kısırlaştırma ameliyatı sonraya kaldı. Hastalığı bitti şu an ameliyat olabilir ama korkumuz şu korona günlerinde kediye virüs bulaşması ve kaş yapalım derken göz çıkarmamız. Bu durumda ne yapmalıyız? Veterinerle goruscez elbet ama hangi durum mantıklı? Ameliyatı geç yaptircaz bunu geç yaptırmanın bazı zararlari var galiba. Şu günlerde risk mi almalıyız ya da?



 

kediye korona bulaşacağından mı korkuyorsunuz?

elorelia

Evet. İnsandan kediye bulaş var tersi yokmuş

4seneayniyerdeduramam

hamile kalma riski hariç başka bir risk olmamalı. vet'lerde şu an bir risk olduğunu düşünmüyorum, beraber değerlendirirsiniz.

surprise

Kedi sokağa hiç çıkmadı hamilelik durumu yok. Sadece bu ameliyat geç olursa kedideki meme kanseri gibi hastalıklar daha fazla görülüyor galiba. Kısırlaştırma erken olursa bu olasılık çok düşüyor

4seneayniyerdeduramam

Sizin geç dediğiniz süre birkaç hafta veya ay değil yıl gibi bir süre hocam. Sokaktan bizi sahiplenen 10 yaşında kediyi o yaşında kısırlaştırdık hiçbir şey olmadı. İnsandan kediye bulaşan vakalar aşırı nadir böyle bir hastalığa göre. Ha bana kalırsa kediniz çok zorluk çıkarmıyorsa karantina süreci bitene kadar bekleyin, bir sorun çıkmaz.

amugochi
1

mobil görünümden çık