hangi sistemi toplayayım?




 

elbette amd ama buradaki amd apu degil, dahili gpu yok.

duygusuzromantik

amdyi seçersen tek ramle olmaz. 2 tane 3200 mhz falan lazım

glamdr1ng

rx580 alıcam oraya yazmadım ama. neden amd peki? amd çok popüler ama intelin o işlemcisi en f/p işlemci şu anda.

tabii lan manyak mısın

neden tek ramle olmuyor?

tabii lan manyak mısın

gerçek performansını dual channel yüksek saat hızında gösteriyor. youtubedan performans testlerine bakabilirsin.

glamdr1ng

@tabii

illa 3200 olmasina gerek yok ama ne kadar yuksek o kadar iyi, 3000 filan da is görür. amd dual channeli cok verimli kullanabiliyor.

duygusuzromantik

intel 4 çekirdek, amd 6 (x2 sanal ile 12 oluyor) gördüğüm kadarıyla. Video renderda falan işe yarıyor diyorlar ama ben ona rağmen intel toplamıştım. Tek çekirdek performansında intel daha iyidir genelde.

Amd'lerde ram hızı çok etkili diyorlar. Intel'de mhz'e dikkat etmene "o kadar" gerek yok ama AMD'de çok değiştiriyormuş. Dual channel (2 ram) yaparsan daha hızlı erişiyor işte. Harddisklerdeki raid0 gibi düşün, verilerin yarısını birine yarısını öbürüne yazıp/okuyup hız kazanıyor.

nhk ni youkosu

amd

Big bada bum bum

soru eksik. ilk soru şu: amacın ne ? oyun mu, foto edit mi, günlük işlemler video-film vs mi nedir ? buna göre ağırlık vermen gereken öğeler değişecektir.

kuul

video renderla foto editle işim yok günlük kullanım + biraz da oyun. para da kısıtlı. ekran kartını ikinci el alıcam ondan listede yok.

tabii lan manyak mısın

günlük kullanım için kutu içinden çıkan amd soğutucu yeter. işlemci r5 1600 af alınabilir. 2600le performans farkı yok gibi. oc ile eşit oluyor. Aradaki fark ile 8 ram daha alırsınız. 8 ram son nesil oyunlar için yetersiz.

bahoho

bahoho +1 söylenecek her şeyi söylemiş.

Bruce
1

mobil görünümden çık