Merhaba,

Özellikle Bingo Oksijen çamaşır suyu ve Kosla Oxi Action'ı merak ediyorum. Bingo'da çamaşır suyu yazıyor, Kosla'da sadece leke çıkarıcı yazıyor. İkisinin de içerik bilgisine ulaşamadım. Sanırım bunlarda klor yok, ama oksijenli su olabilir. Özetle, ikisi de koronavirüs için etkili mi? Yoksa kötü kokulu çamaşır suyundan mı kullanmak lazım?

Teşekkürler.

edit: asbe cevap verdiğinde soru sadece başlıktaydı, sonradan yeterince açık olmamış diye düzenledim. Yani verdiği "evet" cevap muhtemelen "oksijenli çamaşır suyu virüse karşı etkili mi?" sorumaydı.

 

Evet

asbe

Son iki sorudan hangisine evet?

morartu

sanırım teşekkürler kısmına evet dedi.

hem şişko hem deli

Başlığa evet demiş olabilir mi?

soyut park

sağlık bakanlığının kılavuzuna göre, Hastaneye yatış gerekmediği düşünülen 50 yaş altı, kliniği hafif hastalar evde takip edilebiliyor. Evde takip için önerilenler listesinden;

"Ortak tuvalet, banyo kullanılıyorsa bu alanlar iyi havalandırılmalıdır. Banyo
ve tuvaletler günde en az bir kez sulandırılmış çamaşır suyuyla (1:100 normal
sulandırmada) temizlenmelidir."

"Solunum yolu sekresyonları veya vücut çıkartıları ile kontamine olması mümkün
olan tüm yüzeylerin sulandırılmış çamaşır suyuyla (1:100 normal sulandırmada) temizlenir ve belirgin şekilde kirlenme olduğunda ise (1:10 normal sulandırmada) kullanılır."

1/100’lük çamaşır suyu hazırlanışı: 1 ölçü çamaşır suyu + 99 ölçü su (500-600 ppm
klor açığa çıkarır)
1/100’lük çamaşır suyu elde etmek için pratik olarak 10 litre su içine 1 küçük çay
bardağı çamaşır suyu konulur.

unalub

Bingo üzerinde <%5 hidrojen peroksit yazıyor, ama bu ne demek anlamadım. En az mı en fazla mı %5 acaba ve bu oran virüs için yeterli mi bilmiyorum. Kokusu kötü olmadığı için eğer hijyen için yeterliyse bundan kullanmak istiyorum.

Asıl endişem annemin Kosla Oxi Action kullanıyor olması, başka çamaşır suyu kullanmıyormuş, astımı olduğu için çamaşır suyu rahatsız ediyormuş. Bu nedenle özel olarak bu iki ürünü, genel olarak da klorsuz çamaşır suyu denen şeyleri kullanmamız uygun olur mu merak ediyorum.

fadetoreality
1

mobil görünümden çık