elimde içinde hatim etmek istediğim bilgiler içeren dergiler var, anca okuduğumda bir çok bilgi aklımda kalmıyor, yani net olarak "ben bunu hipokampüse kaydettim tamamdır" diyemiyorum. bu durumu yaşayanlar olarak yapılması gereken sürekli okudukları bir yere not çıkarmak mı ? Bu durum bir zayıflık mı , sen gerizekalı olmuşsun yol yakınken sal boş ver denebilir mi ?




 

yazma gibi huyu olmayan, bir okuduğunu 5 sene sonra bile hatırlayan arkadaşların yanında kendimi biraz kötü hissettim . Ama net bir şekilde okumak bana yeterli gelmiyor , hem okuyup hem yazarak üstüne hala başarılı olamazsam kaybettiğim zamana üzülüp hayal kırıklığına uğramaktan korkuyorum. Denenmiş ve başarılı bir yöntem mi diyemeyeceğim herkesin kendi nöronu tabi.

docrivers

Alakasi yok. Abi ben okudugum bircok kitabin icerigini hatirlamiyorum mesela. Bir suredir de okuyup begendigim, bana muhtemel bir seyler katacak yerleri ufak bir deftere yaziyorum, tarih ve isimle birlikte. Tavsiye ederim. İcinde bulundugun durum fazlasiyla normal.

thesomberlain

Hayır ne alakası var.
Dikkatini yogunlastirmanin ve/veya süresini uzatmanın bir yolu işlevi de görür yazmak, öyle düşün.

Kaldi ki, terkedilemez bir yöntem de değil. Bunu yaptıkça bir aşamada gereksizlesecek ya da ihtiyacın azalacaktır illa ki.

encokbenisevinnolur

hacı sen insanlar tek okuma ile hafızaya atıyor mu sanıyorsun?

bir okuduğunu 5 sene sonra bile hatırlayan arkadaşlar maldır.

sen not almana bak.

duyurukullanıcısı

Bu duruma ben de sinir oluyordum. Şu yazıdan sonra vazgeçtim. Unutsanız da bi yerlerde duruyoru o. Ufacık davranışlarınızı, düşünce yapınızı değiştirmeye devam ediyor.

ttps://t24.com.tr/yazarlar/cemal-tuncdemir/kitaplarda-okuduklarimizi-unutuyorsak-hala-neden-okumaliyiz,21516

eatpraylaw
1

mobil görünümden çık