Sanki kitap alelade çevrilmiş gibi cümlelerle dolu gibi. Dili Türkçe ama kurulan cümlelerin çoğu bir anlam ifade etmiyor. Orhan Pamuk'un dili mi böyle yoksa bu, bu kitapta olan bir sorun mu?
Epub olarak meritokrasi ağından indirmiştim, yazım hataları da gırla. "değmek" yerine "deymek" yazılmış vs.
orhan pamuk genel olarak anlatacak bir şeyi olan bir yazar değil. yazmak için yazan bi adam. yaşanmışlık yok. kitabın kendisi öyle. münferit baskı hataları yayıncıya aittir ama.
Beyaz Kale, içinde çeşitli anlamlar ve göndermeler barındıran değerli bir kitap. Okuduğum en iyi kitap diyemesem de gayet keyif alarak okuduğumu ve çeşitli notlar aldığımı hatırlıyorum. Dilinin ve cümle yapılarının biraz ağır olduğu doğru ama siz anlamıyorsunuz diye kitaba çamur atıp ucuz sıfatlarla etiketlemek yanlış bir davranış. Ayrıca okuduğum kitap son baskılarından biriydi ve alenen göze çarpan bir dil bilgisi hatası yoktu bahsettiğiniz şekilde. Ek olarak, her kitap herkese uygun olmayabilir ama yine de okumakta ısrar ederseniz, internette kitap hakkında bolca bulunan ve algı açan birkaç makale okuyabilirsiniz.
@whyamy: Yanlış anladınız zannedersem. Cümleler, edebi derinlikten(?) kaynaklı olduğu için anlamsız hissettirmedi. Sanki özünde anlam ihtiva eden ama hedef dile çevrilince havada kalan, yarım kalmış anlamı olan cümleler gibi geldi bana. Yabancı birinin dile tam hakim olamadan Türkçe cümle kurması gibi hissettirdi. Sanki kullanılan kelimeler vs bir bağlama oturtulamamış gibi geliyor. Spoiler yememek ya da kitaptan hazır lokma bir şey kazanmamak adına kitap yorumlarını ya da araştırmalarını sona bırakıyorum.