Kurumsal hayatı birakip cok istediğim Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları ya da Engelli Çalışmaları alanlarında Y.L ve belki de doktora yapmak istiyorum. Maddi olarak tuzum kuru degil.7 yaşında bir cocugum var ve onunla tek yasiyorum. Ama bunu yapmazsam gözüm açık gider gibi hissediyorum o derece istiyorum. 4 ay once anlaşarak calistigim yerden ayrıldım. Ing.calisiyorum. Okumalar yapiyorum fln.
Benim gibi bir yaşta sıfırdan başlayan var mi birseylere?

Ilk cümle heyecandan yanlis olmuş.
"Yıllardır erteledigim ama hep istediğim" olacaktı


Çok sevdiğim bir arkadaşım benzer bir yaşta bankacılığı bırakıp psikolojide akademik kariyere yöneldi. İki çocukla 40 yaşında doktorasını aldı ve şimdi bir üniversitede, sevdiği işte çalışıyor. Kendinize güvenin, çalışmaya devam edin. Başarılar dilerim.


e yüksek ya da doktora yapmak sıfırdan başlamak mı :D
hangi şehir/okul istiyorsunuz?
elbette yapın. yaşınız da bu süreçler için asıl uygun yaş. ayrıca no ageism please.
sorularınız olursa yardımcı olabilirim :)


Yukarıdaki random harfler deneme içindi cevap yazamadim 2 seferdir zira :))
Tesekkurler cevaplara.
(Bilmiyorum bu teknolojik beceriksizlkle umarim başarabilirim:))


Istanbul Uni.istiyorum ya da ITÜ/YTÜ
Açılırsa Marmara. Yani Ist.daki tüm devlet üni.leri


Çocuklu biri için kesinlikle girilmemesi gereken bir yol. Akademik kariyer süreci çok bağlayıcı. Düzenli yaşama alışmış birine göre değil. Ayrıca para olmayınca da iyice darlar.
Bir de itü-ytü gibi okullar ciddi zorluyor. İlla yapacağım diyorsanız da özellerde burs kovalayın.


Okurken cektiginiz maddi sikintinin uzerine Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları konusunda yapacaginiz akademik kariyer, hemen her yerde ama ozellikle de Turkiye'de size maddi olarak hicbir getirisi olmayacak bir ugras.
Tamam, her sey para degil ama sadece kisa ve orta vadeli degil, uzun vadede ne yapacaginizi ve nasil gelir elde edeceginizi dusunmeniz lazim.


bence hayalinizin peşinden gidin. ama en kötü ihtimalide (işsiz kalmak, maaşsız kalmak gibi) durumlar için ikinci bir planınız olsun. mesela yeni işinizi garanti etmeden eski işinizden ayrılmayın veya sizi 1 sene götürecek kadar birikim yapmadan işinizden ayrılmayın vb... gibi planlarınız olmalı. yeni işiniz için çalışmaya uğraşmaya başladığınızda diğer işinizdeki performansınız düşecek ve odaklanmanız azalacaktır. bunuda iş veren ister istemez farkedebiliyor. nedenini önemsemese bile performansınız düştü diye yaptırım uygulayabilir. dikkat etmek lazım.


Marmara Gazetecilik.Kadin Cal.Kulturel Inc.Eng.cal.icin lisans cok da önemli degil.Sosyal bilimler olsun yeter. Bunlarin lisansi yok zaten


Aademinin tozpembe olmadığını biliyorum ama para benim icin hicbir zaman bir amaç olmamıştır. Çeviri fln ya da part time is belki burs vs bulurum. Baktim olmadı çark eder dönerim ki cok istedigim biseye baslarsam dönmem. Hayata cok siyah beyaz olarak bakmiyorum. O yüzden vazgecersem bir gün mutlaka bir B C planim zaten olmuştur benim.


Bir de şu var, o endiseler yüzünden bunca zaman erteledim ama rahat birakmiyor beni.Mutsuzum yani. Denemeyip mutsuz olmak mi deneyip mutsuz olmak mi


"Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları ya da Engelli Çalışmaları alanlarında Y.L ve belki de doktora yapmak istiyorum. Maddi olarak tuzum kuru degil.7 yaşında bir cocugum var.."
Bu yazdığın cümleyi bi daha oku. Mantıklı düşün, gözün açık gitsin daha iyi bence. He ama maddi anlamda kendini garantiye alabilirsen neden olmasın.


Maddi anlamda kendinizi garantiye almadan bu yola girmemenizi tavsiye ederim. Lisansim, yüksek lisansim, doktoram iktisat üzerine. Bir ara iktisat doktorasini bırakıp direk kadın çalışmalarına başlamayi düşündüm. sana Türkiye'de hiçbir getirisi olmayacak, iktisat ana dalin olsun, sen kendi çalışmanı kadınlar üzerine yönelt dedi hocalarim. İyi ki de dinlemişim, hiç pişman degilim.
Demem o ki, ileride mesleğinize katkısı olacak alanları tercih etmelisiniz. Yoksa kadın çalışmaları sizi doyurmayacak. Nereden mi biliyorum, asla ve asla kadro açılmayan alanların başında gelir kendisi. (Nedenini tahmin edersiniz ne yazık ki)


Tuzun kuru değilse boş işler. Y. L yapıp be olacak mesela? Yada doktora? Tanıdığın var mı? Kadroya girebilecek misin? Yoksa yaptığınla kalırsın. Türkiye de işler öyle yürümüyor. Şuan akademisyen olanların %99 u eş dost akraba kontenjanından. Kadro aramaya başlayınca görürsün zaten bütün bölümde 2 soyadı var.


sakinolmamlazım +1
kendi alanınızla ilgili lisansüstü eğitiminize devam edip kadın çalışmalarına uyarlamanızı tavsiye ederim. bildiğim kadarıyla abd onayı almak şartıyla farklı programlardan 2 ders alabiliyorsunuz yüksek lisans döneminde. siz de gazetecilik yüksek lisansı yaparken kadın çalışmaları programından ders alabilirsiniz. detaylı bilgiye başvurmak istediğiniz üniversitelerin lisansüstü yönetmeliklerini inceleyerek ulaşabilirsiniz. yök tez arşivini incelediğimde gazetecilik anabilim dalında kadın çalışmalarıyla ilgili yaplmış 74 teze ulaştım. siz de inceleyip fikir edinebilirsiniz.
tez.yok.gov.tr


bizim ülkede böyle bir ünvan hastalığı var işte.
bir konuda çalışma yapmak istiyorsan yap neden master doktora kasıyorsun ki? illa ünvan mı lazım sana?
hayır nanoteknoloji kıyafet yapmayacaksın, kanseri bitiren ilaç yapmayacaksın yani bir laboratuar, yatırım ihtiyacın yok yani.
yap çalışmanı blog yaz, youtube'dan video yayınla hatta kitap yaz.
illa bana ünvan verin yoksa neden yapıyoruz ki?
