atiyorum tum turkiye 1 hafta evine cekildi. sadece hasta olanlar disari cikip hastaneye gitti. yakinlari da karantina da kaldi. onlarin icinden de kotu olanlar da hastaneye gidip yatti diyelim. eee 2. hafta sonunda koronalilar hastanede sagliklilar evde kalacagi icin bu duzen korunursa 1 ayda hersey yoluna girmez mi?


not: boyle olsun demiyorum. sadece anlamaya calisiyorum.

 

ülkede 1000 kişi falan yaşasaydı dediğiniz mümkün olabilirdi. 82 milyonun 82 milyonu da kontrol altına alınamaz maalesef. bu yüzden azalmalar olsa da aylarca uğraşacağız bununla.

tabirimekruh

bu düzeni nasıl korumayı düşünüyorsun peki? 80 milyon insanın bir hafta evden çıkmadan yaşaması için ne kadar yiyecek ve içeceğe ihtiyaç var mesela en başta, bunu düşündün mü? böyle olsun demiyorum demişsin de böyle bir dünya yok zaten, olamaz. hastaneye yatanlar diyorsun mesela, onları hastaneye kim götürüyor? hepsi yürüyecek mi? hastanede doktorlar çalışacak. uzar gider liste. herkesi eve kapatmak mümkün olsaydı zaten virüs çıktığı an tüm dünya bir haftalığına eve kapanır ve olayı kökünden çözerdi.

yani yanlış anlamayın ama yaşı 12'yi geçmiş insanların böyle şeyler sormasına cidden anlam veremiyorum, yediğiniz ekmeğin gökten düştüğünü mü sanıyosunuz acaba?

der meister

Çin insanların kapısına kaynak atıp, tahta çakıp, sert önlemlerle ancak alabildi salgının önünü.

Dediğiniz mantık tam anlamıyla doğru, havada asılı kalıp rüzgar ile bulaşan bir virüs değil çok şükür, sadece temasla bulaşıyor.

Ama işte insanların tamamını eve kapatmak imkansız.

John Bloor

İş yayılmadan yapılsaydı kontrol edilirdi

photo85

Bunun için biraz kalabalık bir ülkeyiz. Hala karantinadan kaçanlar filan var. Bir pozitif belki 100 lerce insana bulaştırabilir.

KKTC gibi bir ülke olsaydık belki yapılabilirdi ama

minikbrowni
1

mobil görünümden çık