ford ve ge 3 ay sonra ayda 30.000 solunum makinesi üretecek seviyeye gelecekmiş. onlar yapıyorsa birçok firmada yapabilir.
tr.sputniknews.com

4-5 ay sonra solunum makinesi derdi kalmayacak gözüküyor.
o zaman elimizdeki doktor / hemşire sayısı solunum makinesine bağlanabilecek hasta limitini belirleyecek.
atıyorum 200.000 solunum makinesi gelse ülkemizse 200.000 kişiye yoğun bakım hizmeti verilebilirmi ? nedir üst limit ?
bu soru çok kritik çünkü hem insan hayatı kurtarmak hemde ekonominin normale dönmesi için en önemli parametre bu gözüküyor.

 

200 bin makina turkiyeye 10 senede anca gelir, o zamana kadar zaten hastaligu unuturuz. fazla iyimser goruyorsunuz sayilari. Bu aleti uretmek icin gerekli parcalari ithal etmeye calisiyoruz biz. Hastaligin baslarinda turkiye'de uretim yapan bir firma "uretecegiz ama isvicre'den parca alamiyoruz" diyordu.

ek olarak; gecen ay italya ordu muhendislerini bir araya getirip uretim hatti kurdu, ayda 500 tane uretebilecekler. Abd Cin Almanya Fransa uretir, bizim durum farkli...

hewit

"onlar yapıyorsa" derken sadece GE healthcare'in 2016 geliri 18 Milyar dolar.

Sorunuzun cevabı, elinizde sonsuz sayıda solunum makinesi olduğu durumda, karşınıza çıkacak kısıt hastanedeki yatak yetersizliği olacaktır.

Ek olarak, Çin örneğinde gördüğümüz en önemli parametre sosyal izolasyonun ne kadar başarılı uygulandığı.

archmage mahmut

Solunum cihazının işetmesi doktora ait olduğunu düşünmüyorum orada sağlık personeli devreye giriyor bence. Doktor anormal durumlara müdahele için devre girer diye tahmin ediyorum.

yeliz adeley

Soru çok güzel. Ben cevaplardaki yorumlar üzerine geldim. Öncelikle yoğun bakım tipi solunum cihazı seri üretimi başladı. Biosys firmasının geliştirdiği ürün Arçelik, aselsan ve baykar destekli ilk seri üretim cihaz üretildi.
twitter.com

Arçelik seri üretim için tesislerini açtı. Koç grubu 20 bin adetini ücretsiz bağışladı.

twitter.com

Bağış yapan birçok firma da var. 10 yıl bekleyeceğiz diye bir durum yok.

Bunun dışında önümüz yaz. Benim de merak ettiğim konu hasta sayısı artınca yeni bir alan yapılıp yapilmayacagiydi. Ancak düşününce her kullanışlı alan ya da büyük alan. Prefabrik yapılar, Spor salonları, büyük fuar alanları vb. gibi. solunum cihazı gibi temel malzemeleriniz varsa hızlıca sağlık destek merkezlerine dönüştürülebilir gibi geliyor.

o ben degilim
1

mobil görünümden çık