Artık tüm bilim adamlarının ortak dile getirdiği bir husus var.

Bu virüs bir şekilde toplumların nüfusunun en az % 50-60'ına bulaşacak. Önüne geçmenin bir yolu yok.
Şuanda alınan önlemler salgını durdurmak için değil, yayılım hızını yavaşlatarak sağlık sistemlerinin çökmemesi için.

Aşı'nın bulunması da en erken 8-12 ay arası sürebilir deniliyor.

İyi de sağlık sisteminin çökmemesi öyle 2-3 haftalık karantina süreciyle önlenebilecek mi ki? İnsanlar sokağa çıkmaya başladığı anda tekrar her şey başa saracak.

8-12 aylık bir karantina sürecine de ne toplum psikolojisi dayanabilir, ne de ekonomi.

E ne olacak bu işin sonu? Çok uzun süreli bir karantina sürecine ben ihtimal vermiyorum. Kaçınılmaz olarak sağlık sisteminin çökmesiyle yaşlılar tedavi göremeden patır patır ölmeye mi başlayacak?
Bu krizden çıkış planı etkin ve hızlı sonuç veren bir tedavinin bulunması mı?

 

günlerdir ben de bu sorunun cevabını arıyorum herkes mal oldugu ıcın kımse de bu konu uzerıne bır fikir uretmıyor. 8-12 ay olmasa da 2 aylık karantinayla oldukça yavaşlatılabilir. şu anda en hızlı ayakta tedavi assist parol ve vitaminlerle sağlanabiliyor. hastalığı birçok kişi evde atlatacak muhtemelen. böylece yaşlılara solunum cıhazı yetısebılır. bilemiyorum bilemiyorum...

camene87

Öyle ya da böyle bulaşacak ancak o sırada size hizmet verecek doktor ve hastanelerde yoğunluk olmayacak en azından. Şu anda karantina ve sokağa çıkmama sebebimiz sağlık sisteminin çökmesinin önüne geçmek. Ama bu bulaşması 12 aya yayarsalar sorun olmayacaktır.

one_st

8-12 ay karantina olmayacak elbette ben aralikli devam edecegini dusunuyorum bir sure, mesela 3 hafta sonra karantina bitecek, bir iki hafta ipler gevsetilecek (yasadigim yerde), durum izlenecek sonra tekrar baslayacak gibisinden. bu arada gercekten onlemlere uyulursa zaten virusun dolasmasi da bir derece yavaslayacak sanki, hasta olanlarda belirtiler zaten gorulmus olacak vs. gibi geliyor. ancak 8 aylik bir karantinaya devletlerin dayanmasi mumkun degil sanki.

kassiopeia

ekonominin dayanmaması gerekiyor zaten.
atıyorum kozmetik 200 milyar$ senelik hacmi olan bir sektör.
insanın yaşam kalitesine gram fayda etmeyen gerekzsi bir sektör.
insnaların harcadığı paranın %80'nı gerçek ihtiyaçlar için değil.
insanlık bunu öğrenecek. gerekirse 1 sene herkes evde oturacak.
kimse açlıktan ölmez, dünyadaki hemen her devlet 1 sene gıda/su sağlayabilir insanlarına.
ve krizden sonra kozmetiğe 200 milyar$ harcayıp, futbol sektörüne kaç yüz milyar $ harcayıp, insanlığın asıl yatırım yapması gereken sağlık, temiz gıda, temiz çevre gibi konulara yatırım yapmayışımız sorgulanacak.

aslindasorunumpsikolojik

Bu durumda "sağlık sisteminin çökmesi" sağlık sisteminin durması demek değil, her hastaya yetecek kadar sağlık hizmeti verilememesi oluyor.
Amaç toplam kayıp sayısını azaltmak. "80 yaş üstüne hastanede öncelik veremiyoruz" denmemesi için zamana yaymak önemli.

archmage mahmut
1

mobil görünümden çık