eski işyerinden maaş bordrosu istenmesinin sebebi nedir? Bordroda ıvır zıvır şirketten çekilen kredi avans vs alınan ürünlerı bir sürü detay var. Mecbur muyum bunu vermeye ?




 

kümülatif vergi matrahını görmek için istenir genelde, diğer bilgileri paylaşmak zorunda değilsin. bilmişlik yapıp "kümülatif vergi matrahımı öğrendim şu kadarmış" diyebilirsin. yine de isteyebilirler gerçi resmi olarak görmek istedikleri için.

Bruce

teşekkürler bilmişlik yapmayayım da şirketten sadece bu bilgiyi içerir bir belge alayım.

goodman

kumulatif vergi cok eskiden uygulanan bir sistemdi, isyeri ve isveren degistigi takdirde 0'dan baslar; yil sonunda sizin yillik beyanname ile ucret verme sinirini gecerse ayrica vergisini odersiniz

sweetoffice

@sweetoffice, evet 0'dan başlar ama çalışanlara yükümlülük doğduğu için işverenler bu yönde isteyebiliyorlar kvm. şuradan bakabilirsin detaylara.
www.muhasebeweb.com

Bruce

@bruce haklisin dostum, ancak buyuk cogunluk o kapsama girmiyor ne yazik ki. o yuzden 0'dan baslatmak gerekir; yoksa bosuna net maasi azalabiliyor.

sweetoffice

artık kmv iş değiştirince sıfırlanan vatandaşı vergi dairesi çağırıyor. bizden gidenler oldu geçen sene.

argent dawn

argent dawn, birden fazla ucret geliri olup siniri asanlar cagrildi, kmv 0'lananlar degil

sweetoffice

arkadaş grubun a şirketinden b şirketine geçip matrahı sıfırlandığı için çağrıldı

argent dawn

benimde tanidigim bircok kisi cagrildi ama ucret limitini asanlar icin (2019 yilinda 40.000 mesela limit 1.yerden sonraki ucret icin)

sweetoffice

Asgari ücrette dahi vergi dilimi değişirken yeni işe kmv bildirmemek yanlış olur, mart ayında vergi dairesi gelir vergisini çalışandan ister.

2020 yılı kümülatif vergi matrahı götüreceksiniz. Sigorta dökümündeki brüt ücretten de hesaplanabilir ama alabilyorsanız belge alın.

atom karincanin torunu
1

mobil görünümden çık