Sürü Bağışıklığı nedir anlamadım. Bu olen olsun kalan bagisikligi gucluler bizimledir felsefesi degil mi?

Bildigin cok rezil bir dusunce bu? adam vergisini veriyor ama devlet hasta yasli oldugu icin olmesini istiyor. Bu mudur?


 

tamam da diğerlerinin bu hastalığa yakalanacağı kesin. ayrıca aşısı da yok bu meretin. nasil diğerlerini bağışık yapacaklar?

Mehmet Ersoz

Yok, yaşlılar ölsün demiyorlar. Önce gençler geçirsin bu hastalığı, zaten ölme riski çok düşük, geçirip bağışıklık kazansınlar istiyorlar. Böylece yaşlılar virüsü kaptığında hastanelerde yeterince yer olsun, sıkıntı yaşanmasın istiyorlar, düşüncenin temeli bu. Yani kimse hastalanmasın değil, hasta sayısı hastanedeki yatak sayısını geçmesin.

opucuk baligi

ama gençlerin hastalanmasi yaşlıların da hastalanmasi riskini arttırmaz mı? özellikle aman nolcak biraktık kendi haline denilirse yaşlı ve gağışıklığı zayıflar daha çok etkilenecektir. garip ve saçma bir plan bu bana kalırsa.

Mehmet Ersoz

Zaten eleştiriler de bu yönde, bu planın işe yaraması için pek çok varsayımın doğru olması gerekiyor, yaşlıların evden hiç çıkmaması ve gençlerle biraraya gelmemesi gibi. Bunun çok kötü bir fikir olduğunu söyleyen çok bilim insanı var, İngiltere'nin içinde de tepki gösteren çok, ama şimdilik hükümetin benimsediği politika bu.

opucuk baligi
1

mobil görünümden çık