[q]
(5) 

Hurda altın nedir?

KUCO #1410604
almak karlı bi şey midir? internette pek bir şey bulamadım. saolun.




 

kafası zehir gibi çalışan çok insan var. bir malı alınca kar elde edilebilseydi, o insanlar sen buraya yazmadan çok çok önce alıp bitirirdi.

diffarentiationation

çalınıp eritilmiş altın olabilir satması sıkıntı olur diye düşünüyorum. kimse kayıtlı olmayan bir şeyi almak istemez

argent dawn

kuyumcular ikinci el bilezik falan alınca vitrine koymazlar genelde bunu hurdaya ayırırlar.(çünkü ister istemez üzerinde çizikler, eğiklikler olabilir). Anlaştıkları atölyelere verir erittirip yeniden bilezik falan yaptırırlar. Hurda altın budur.

kraldan cok kralci

Kuyumcular kullanılmış altın ürünleri, işçilik ve taş masrafını düşerek geri alır. Eğer ikinci el ürünler tekrar satılabilecek durumdaysa, sıfır ürünlere göre uygun fiyatla satabilir. İkinci ihtimal, sıfır fiyatına yakın satıp, sıfırından daha fazla da kar edebilir. Bilen biriyle yapmak lazım böyle alışverişleri.

tingen

Hurda altın kavramı kuyumcular, toptancılar, üreticiler arasında kullanılan bir kavram. Bu işin ticaretini yapmıyorsanız size hitap edecek bir durum yok gibi.

Kuyumcuya gider ve eski bir bileziği bozdurursunuz, kuyumcu ödmenizi yapar ve bileziği avuç içinde ezip kullanılmaz hale getirir ve hurda kutusuna atar.

Bunlar hurda fiyatına hesaplanır ve ya kuyumcu direkt üreticiye satar ya da dolaşıp hurda toplayan çantacılara satar.

Kuyumcu kuyumcu dolaşıp hurda altın toplayıp üreticilere satabilirsiniz, ama sektörün içinde değilseniz ne işinize yarayacak?

John Bloor
1

mobil görünümden çık