sb. parayı ortak havuza koyup ordan mı harcıyorsunuz, kendize harçlık mı ayırıyorsunuz?
nasıl yönetilmeli değil, siz nasıl yönetiyorsunuz bizzat tecrübelerden bahsediyorum :)



 

Bizde herkesin parası ayrı. Buyuk ortak harcamalara beraber giriyoruz. Birinin parasi azalinca digeri harcama yapiyor, bir yere gidince bir o oduyor bir ben oduyorum. Kanka gibiymis bizim ekonomi.

prole

prole +1

herkesin parası kendisinde. Daimi büyük harcamaları böldük işte kira ve aidatı düzenli ben takip ediyorum, eşimden faturalara otomatik ödeme var.

Dışarıda bişi yenip içilince bir o bir ben ödüyoruz. Büyük masraflar (250*300 lira üzeri) birbirimizi bilgilendiriyoruz şöyle bişi alıyorum haberin olsun diye.

eşim daha yoğun çalıştığından onun harcamaları daha az oluyor. onda para birikiyor doğal olarak. Ben daha esnek çalıştığımdan dolayı benim masraflar ucu ucuna yetiyor, genelde mutfak alışverişini de benim yapma fırsatım oluyor.

Özetle kanka-ev arkadaşı arası bir yaşam formumuz var. doğal akışına bırakıyoruz. yeteri kadar dert varken birde harcama çetelesi tutmak zor olur.

ManikD

paramı paylaşamayacağım insanla aynı hayatı da paylaşamam. bütün param eşimde duruyor diyebilirim.

dolayısıyla hesaplarımız aynı. ama artık kredi skoru denen nane yüzünden ayrı hesaplar tutuyoruz ayrı harcamalar yapıyoruz.

bu sayede 1 senede sıfır kredi skorundan en üstün bir altına geldik seviye olarak. mükemmelin altı çok iyi yani. sıfırdan başlandığı düşünüldüğünde bir maşallah alırım.

ozdek

@ozdek onun bütün parası neden sizde değil o sizinle parasını paylaşamıyor mu gibi bir soru sorma gereği duydum ilk cümleniz yüzünden.

sanguine mcqaer

@sanguine mcqaer
evet yazıda öyle gibi algılanıyor. :) tersi de doğru. ortak hesap diye bişi var tavsiye ederim. en temizi o.

ozdek

ben parayi karima veririm, kendime harclik ayiririm. para ile ugrasma, fatura odeme vs. hoslanmadigim icin bastan boyle yaptik.

ebabil curnatasi

Her sey ortak.Tum kredi kartlarimiz benim hesabima bagli.Esim de benim kredi kartimi kullaniyor.Kredi kartlarimiz ayni zamanda ATM karti olarak tanimli oldugundan vadesiz hesabima koydugum bir miktar parayi gerekli acil durumlarda ortak kullanabiliyoruz.Ortak butce yoksa bence olasi bir bosanma durumu surekli akildadir buna uygun pozisyon aliniyordur

turkuaz

İkimizin de kendi maaş hesabı ve bu hesaba bağlı kredi kartları var. Her maaş gününde kart borçlarını, kirayı, vs. ödeyip, kendimize harçlık ayırdıktan sonra döviz alacaksak benim hesabımdan, altın alacaksak eşimin hesabından alıyoruz birikim için.

gmzo

ortak harcamalar için bir havuz oluşturduk faturaları bölüştük. Gerisi kendimize kalmış ancak bi tarafın parası biterse diğer taraf destek oluyor. Bu şekilde kimin ne aldığına kimse karışmamış oluyor.

mirty

eşim bana her ay belli bir miktar gönderiyor, bunu birikim havuzuna atıp şu kadardı, bu kadar yolladın bu kadar oldu toplam birikim diyorum.

o kirayı ödüyor, ben de faturaları ödeyip alışverişi yapıyorum. + dışarda yemek falan yersek onu ödüyorum. başabaş hemen hemen. üçün beşin hesabını yapmıyoruz kim eksik kim fazla gibi.

mesela bu ay birine ev hediyesi almamız gerekti 400 lira, onu da ortak birikim hesabından düşüp şu kadardı bu kadar düştüm diye ayrıca bilgilendiriyorum.

kendi hesabımızda kalan meblalardan kendimiz sorumluyuz, zaten düzenli birikim yaptığımız müddetçe sıkıntı olmuyor. O ne kadar koyuyorsa ben de aynısını koyuyorum.

legalize marijuana
1

mobil görünümden çık