hazır binaya kadar gelmişken yaptıralım diyoruz.
ne kadara mal oldu? kaç petek takıldı? kombi + petekler + borular vs. + işçilik ne kadar tuttu? malzemeyi siz alıp mı döşettiniz yoksa her şey dahil gelip kurdular mı her şeyi?

bir de oturduğumuz evde petekler için iç tesisat yapılmış durumda. yani odalarda boru çıkışları mevcut. bu durum fiyatı düşürür mü yoksa aynı tarifeyi uygulayıp kan mı alırlar?

 

borular eski merkezi sistemden kalan borular mı?

malheiros

yok yeniler, hiç kullanılmamışlar. diğer dairelerde yok bildiğim kadarıyla. eski sahibi evin içini yeniletirken bunu da yaptırmış diye düşünüyorum.

Improbable

parke altından tesisat çekildiyse radyatörler direkt olarak bağlanabilir. tekrar kırım yapılmasına gerek kalmaz.

Şehirden şehire fiyat farkı olabilir ancak bilgi sahibi olmanız açısından fiyatlardan bahsedeyim.

Radyatör ün metresi 250tl den başlar 350tl ye kadar çıkar.Genelde en popüler eca ve demirdöküm markalarıdır. Ancak radyatörde markanın çok bir önemi yok açıkçası. Siz orta kalite bir marka seçebilirsiniz. Kalde sanica gibi. Kaç mt döşeteceğiniz size kalmış.
Bir radyatör e 2 vana gider tanesi 15-20tl civarında. Radyatör asmanın bedeli tane başına max. 50tl dir.

Kombiyi internetten satın alabilirsiniz. Daha hesaplı olur. Zaten garanti kapsamı olarak bir farkı yok. Genelde evde kullanılan radyatör boyuna göre marka kapasite ya da yoğuşma türü seçiliyor. Demirdöküm nitromix 24 kw 3800tl civarına bulabilirsiniz. Bunu doğalgazcılar daha yüksek fiyata satıyor diye biliyorum.

Kombi balkondaysa dolap max 150 tl tutar. Kombi montajı için max 300tl verin.
Doğalgaz gaz hattı ücreti hattın uzunluğuna ve işçiliğe göre değişir ancak ederi max 2000 tl dir.

Malzemelerin hepsini siz alırsanız mantıksız olur.Misal siyah boru elinizde kalsa bi işe yaramaz.O yüzden kombi , radyatörler, radyatör vanaları, kombi dolabını siz alın, kalanı usta getirsin. fiyatı bunun üzerinden konuşun. Eğer böyle yaparsanız maksimum iskontoyu kendi adınıza sağlamış olursunuz.

al basmadan donu var
1

mobil görünümden çık