[q]
(2) 

Aşırı uyku hali

austenn #1405465
Merhaba. Erken yatıp erken kalkarım diyerek haftasonları en az 12 saat uyuyorum. Üstüne dün 2 espresso, 2 filtre kahve içmeme rağmen yine erkenden uyudum ve hayal ettiğim saatte kalkamadım. Derdim az uyumak değil ama 9’da yatıp 11’de kalkmak istemiyorum. Bu aşırı uyku halinden nasıl kurtulurum?




 

kan testi yaptırıp, vücudunuzdaki vitamin değerlerini ve hormonal değerleri kontrol ettirmenizde fayda var. bunlar dışında kimsenin tavsiye vermediği bir konu var.

o da dopamin reseptörlerini arttırmak. yani, vücuda kolay yoldan dopamin sağlayan bağımlılıkları hayatınızdan çıkarıo, vücudun kendi kendine azami seviyede dopamin üretebilmesine yol açmak. yani sigara, uyuşturucu, porno & mastürbasyon bağımlılığı, rafine şekerli ürün kullanımı, alınımı ile birlikte vücutta dopamini arttıran her türlü bağımlılıktan kurtularak vücudun dengelerini oturtarak bu uyku halinden kurtulabilirsiniz.

tabi bunlar dışında da, planlı olmanın da faydası var. her gün, ertesi gün için plan yaparsanız bunun da asgari şekilde faydası olacaktır.

skid row

bu muhtemelen herkes için geçerli değildir ama ben pencere azıcık da olsa aralık olmadan yattığımda sabahları çok zor kalkarım , açık bıraktığımda da tam tersi , oda ne kadar havadarsa o kadar rahat ve enerjik uyanıyorum. bir de bu yeni nesil fitness saatleri uykunuzun ne kadarını hangi uyku periyodunda geçirdiğinizi veya gece kaç defa uyandığınızı gösteriyor. öyle bir şeyle uyku kalitenizi takip edebilirsiniz belki de zannettiğiniz kadar kaliteli bir gece uykusu almıyorsunuz.

anjelique laihiala
1

mobil görünümden çık