Bildiğiniz gibi bazı pahalı kulaklık modellerinde bu özellik var, mikrofon ile dış sesi alıp ters ses dalgası üretiyor filan sanırım.

Bu özellik telefon üzerinden de yapılamaz mı app ile ? farklı bir olayı mı var yada tepki süresi ile filan mı alakalı


 

Airpodsun hem içinde hem de dışında mikrofon var. İşin içinde donanım ve yazılım var. Bunu standart kulaklıkla, sadece yazılımla gerçekleştiremezsin. Zaten telefonun mikrofonu yetersiz ve yanlış konumda olur sürekli.

jelly bear

electronics.howstuffworks.com

bilinmeyen artist

İki sıkıntı var, ilki aktif "noise cancelling" yapan kulaklıklarda dış ve iç ortam sesleri için özelleştirilmiş mikrofonlar ve buna uygun özelleştirilmiş devreler var. Bu sayede sana yıkıcı girişim yapacak olan ses sinyalini gecikmesiz ve hatasız sunabiliyorlar. Mikrofon konumları bu iş için özel olarak ayarlanmış.

Normal kulaklıklarda mikrofon tek, hangi kulağa hangi şiddette bir ses verilecek bilemezsin. Hadi dış ortam gürültüsünü her yönde sabit kabul ettin diyelim, bilgisayarda bile ses kartı olmasına rağmen ses işlediğin için "latency" yani gecikme oluyor, bunu telefon gibi daha düşük işlem gücüne sahip bir cihazda yapmaya kalkarsan sesi al, işle, kulaklıklara gönder derken oldukça fazla gecikme olacağı için teorik olarak bile mümkün değil.

kimlanbu

Hepinize cevaplar için teşekkür ederim aydınlandım sayenizde

pislick0
1

mobil görünümden çık