stajımı yapacağım ofisi adliye stajına başlamadan mı bulmalıyım, yoksa 6 aylık adliye stajı geçtikten sonra mı bulmalıyım? ayrıca tanıdık aracılığıyla bir ofis bulmam mı daha yararıma olur yoksa kendi imkanlarımla mı bulmalıyım?




 

Yanlış hatırlamıyorsam stajını başlatırken zaten en az beş avukat seni baroya önermeli. Şartları taşıyorsa stajını bu meslektaşlardan birinin yanında göstermen faydalı olur.

Eğer "işi öğreneyim" düşüncesindeysen adliyede iş nasıl yürür, gönderdiğin bir dilekçe kalemde nasıl işleme alınıyor, kalel veya icra müdürü dairede neleri yürütüyor bunları da öğrenmen, hatta zaman kaybı olmaması açısından bu altı ay içinde öğrenmen çok faydalı olur. Memurun işini neye göre ve nasıl yapması gerektiğini bilirsen ileride işini yaptırmayı da bilirsin.

Altıncı ayın sonuna doğru avukat yanı stajını da bulur, avukatlık kısmını da halledersin.

yargin

staja başlamadan bulunuz. ilk 6 ay hakim savcılar hiç yardımcı olmuyor. gel sana meslek öğreteyim demezler. otur duruşma izle derler. onun yerine avukat yanında iş yapmak daha faydalı.
nasıl bulduğunuz değil ne bulduğunuz önemli. iş çeşidi fazla olan bir ofis bulun mutlaka. değişik değişik dava tipleri olsun. sadece işçilik alacağı yapan yada sadece icra yapan yerler yerine daha çeşitli boşanma, taşınmaz hukuku, ticaret hukuku vs olan ofisleri tercih edin. tek bir alanda uzmanlaşmış ofis kötü müdür? tabi ki hayır ama ileriki meslek hayatınızı da o yönde ilerletir çünkü temeli ordan atmış olursunuz.

trajikomix
1

mobil görünümden çık