İlk defa satış yapacağım. Satacağım şey 2000 liralık bir elektronik. Telefon no su vereyim mi yoksa site üzerinden mi iletişim kurulsun. Alış veriş esnasında mesela, aldığım paranın sahte olup olmadığını nasıl anlayabilirim? (gökyüzüne tut deme) Alıcıya banka üzerinden havale mi yaptırayım o esnada telefondan falan? ya da sizin eklemek istediğiniz, şunlara bunlara dikkat et dediğiniz ne var, şimdiden teşekkürler.




 

1. telefonla çok alakasız adamlar arayabiliyor. mesajla da arayacak olanlar aramıyor. ama sonuçta o ürünü gerçekten almak isteyen mesaj atacaktır.
2. artık eft havale çok kolay bir seçenek. eğer paranın sahteliğinden şüphelenilyorsa bir atm yakınında buluşulur ve para atm den kendi hesabınıza yatırılabilir.

ürünü parayı almadan göndermeyin. tenha bir yerde buluşmayın. ev adresinizi falan vermeyin.

ozdek

öncelikle para hesabına gelmeden kimseye kargo çıkartma.
abuk sabuk insanlar abuk sabuk fiyatlar teklif edecekler hazır ol.
diyelim ki elden teslimat konusunda anlaştın, çalıştığın bankanın atm'sinde buluşun ve aldığın parayı direkt olarak atm'den hesabına yatırarak sahte olma riskinden kaçınabilirsin. aksi durumda kesinlikle banka transferi.

reanarchy

ilan açma esnasında sana seçenek sunuyor sahibinden. birinde sizin kendi telefonunuz görünüyor, birinde de sahibindenin belirlediği bir numarayı görüyor alıcılar. telefon numarası vermek istemiyorsanız onu seçersiniz. alıcı size yönlendirilmiş farklı bir numarayı görür.

elorelia

Uzulecegim paralarda avm de buluşuyorum. Siz de oyle yapin. Parayi da atm de denersiniz.

allah yazdiysa bozsun
1

mobil görünümden çık