Youtube'un dipsiz kuyusundan nasıl geldim bilmiyorum buraya: youtu.be Diyelim bir mekanda oturuyorsunuz. Karşıdan tanımadığınız biri size geliyor, cinsiyetler önemsiz kabul edelim, gelen kişi ayakta. Merhaba, selam vs diyip elini uzatıyor el sıkışmak maksadıyla oturur durumdaki size. O anda ayağa kalkmalı mısınız yoksa kalkmamalı mısınız, yoksa yalancıktan kalkarmış gibi yarı kambur bir vaziyet mi alınmalı? Nezaket kuralı nedir? Ben ayağa kalkmalı diye düşünüyorum ama abartı bir reaksiyon gibi de görünebilir mahallenin yaşlısına hürmet eder gibi, kuul kuul sen nerden çıktı şimdi ya diye soran gözlerle oturmak mı lazım yoksa el sıkışırken. Cinsiyet önemsiz dedik ama oturan ya da ayaktakinin cinsiyetine göre değişebiliyorsa nezaket kuralı yazabilirsiniz bu arada.




 

bir yere yeni gelen biri için hem karşılamada hem uğurlamada ayağa kalkılır.

jimjim

Sevgi/saygı varsa ayağa kalkarım. Öylesine biriyse yarım kalkar tokalaşır geri otururum.

pudra

saygi cercevesinde ayaga kalkilmali, ama bazen elini uzatma ve ayaga kalkma tam senkron olamiyor o yuden hafif g*tunu sandalyeden kesip dogrulur gibi de yapilip el sikilabilir.

burada murat ayip etmis, oturan kisi kadinsa kalkmadan da tokalasabilir, kadinlara ozel pozitif bir ayrimcilik var burada...

exlibris

Ayağa kalkıyor gibi yapmak yeterli. Ya sırayla tokalaşıyordur ya da tokalaştıktan sonra oturacaktır. O yüzden kısa tokalaşmalar için hafif bir kalkış yeterli. Ancak özel durumlarda tamamen kalkmak gerekibilir. İş hayatı olabilir ya da özel durumlar..

cilekli krep
1

mobil görünümden çık