Öncelikle söyleyeyim mutfaktan hiç anlamam. Metroda yolculuk ederken reklamlarda gördüğüm bir tarifi değiştirerek yapmaya karar verdim. Negro bisküviyi, kremayı ve nutellayı blenderdan geçireceğim. Sonra bunları top haline getirip soğuması için dolaba koyacağım. Daha sonra bu topları benmari usulü erittiğim beyaz çikolataya bulayıp tekrar dolapta soğumaya bırakacağım. Bence ağır olur ama lezzetli de olur. Ama kıvam tutar mı, blenderdan geçireceğim malzemelerin ölçüsü sizce nasıl olmalı?




 

lokmacılar işte tam bu yüzden patladı:)

Orjinali olan oreo ile ilgili daha hafif tarifler var nette,bu şekilde çok ağır olur.

duptıs

@duptıs

Evet orjinali oreo tabii ki. Ancak negro bana göre oreo'dan daha iyi, oreo bana hafif acımsı geliyor. Ve de negro daha ucuz:)

marowak

Oreo dedigin %50 mısır şurubu, negro daha iyi olacaktır.

JohnOakley

şeker eşiğiniz yüksekse seversiniz. ama bence tatlar dengeli olmaz salt mısır/glikoz şurubu tadı hissedilir şu boğazı yakan.

muslugubozukhayrat

@muslu

Haklısınız nutellanın boğaz yakıcı etkisini unuttum. Nutella yerine Fiskobirlik Nuga kullanırım belki, onun için iyi deniyordu.

marowak

of bomba :( çooook tatlı olur..

Onun yerine şunlar daha iyi oluyo (bence) www.hurriyet.com.tr bunu değiştirerek yapılırsa daha iyi olur gibi geldi geldi.

lcha

eti burçak la yap

jamswety

denilmiş zaten, eti Burçak daha farklı bir tat verecektir.
bir de, içine seviyorsanız ceviz atmanızı öneririm. ufalanmış olacak tabi. çikolataya bulamayacak olsanız kuş üzümü de atın derdim. ama böyle bilemedim..
birkaç tanesini de kremşanti ile kaplamayı deneyebilirsiniz. onların içine rendelenmiş ve biraz haşlanmış havuç da koyarsanız nefis olur. söylediğiniz tadı farklılaştırır ama söyleyeyim de içimde kalmasın dedim :)

lovemyself
1

mobil görünümden çık