Herkese merhaba,

Pre-intermediate/intermediate seviye sözcük bilgisini geliştirmek üzere kitap arayışındayım. Bir sınava girişle ilgili değil, dili öğrenmekle ilgili. Bu kitap dışında önereceğiniz kitaplar varsa duymak isterim.

Tabii ki bu kitap tek başına yetmeyebilir, uygun seviyede kitap okuyarak desteklemeli.

www.gittigidiyor.com

 

Hikaye kitabı veya roman daha çok işini görür bence. Sıkılmadan öğrenirdin. İki dilli kitaplara bakabilirsin. Bir tarafı İngilizce diğer tarafı Türkçe.

buzsubuhar

Aslında kelime bilgisi geliştirmek için (hele de bahsettiğin seviyelerde) kitap okumak yanlış bir seçim olacaktır. Doğru bilinen bir yanlış, kitap okuyarak vocabulary'n geliştirmektir.

Avoiding The Puddle

her gün 1 kelimeyle başla ve o kelimeyi iyice sindir.

mesela

concern kelimesi.

ben bunun anlamını bilmezdim önceden. sonra öğrenince, cümle içinde kullanınca, unutulmamak üzere oturdu. iş görüşmelerinde bile kullanır hale geldim.

market_arabasıyla_terör_estiren_trafik_canava

Ayrıca internetten her gün İngilizce gazete/haber okuyabilirsin. Bilhassa Türkiye'de yayınlanan hürriyet daily news, yenisafak english, daily sabah, anadolu agency, trt world, insight turkey vb. yayınlarından uygun gördüğünü okuyabilirsin. İngiltere ve ABD gazetelerini de okuyabilirsin ama hem kullanılan dil biraz ağır gelecektir hem de köşe yazılarında karşılaştığın konular çok ilgini çekmeyebilir. Tabii bu arada google çeviri eklentisini de tarayıcına kurmayı unutma. takıldığın kelime veya cümleyi anında çevirerek sana epeyi kolaylık sağlayacaktır.

buzsubuhar
1

mobil görünümden çık