[q]
(4) 

kulak temizliği

owaki #1395197
birkaç aydır ''kulak çubuğu zararlı, kullanmayın içeri itiyor kiri'' muhabbetinden dolayı kulak çubuğu kullanmıyor, kulak içi kulaklık kullandığım zaman ve işte düzenli olarak parmağıma ıslak mendil dolayıp girdiği kadarını sokup temizliyordum.
en azından temizlediğimi sanıyordum.
bugün tekrar kulak çubuğu kullandım, hacı petrol çıktı resmen.
şimdi 2x kulak kirinin 1'ini içeri ittirmek 1'ini çıkarmak suretiyle kulak çubuğu kullanmak 2x kulak kiri ile dolanmaktan daha mantıklı geldi.
nedir bunun doğrusu

 

Ya KBB doktorları da kullanmayın diyor ama etkili bir alternatif de yok aslında. Şu vakumlu aletler mantıklı geliyor ama onu da kulağa tutarken içeri ittirmiyor musun kiri? Takipteyim.

prole

valla şu tahta karıştırma çubukları ile hallediyorum ben o işi.. ara ara sokuyorum şöyle bir kepçe niyetine dolaştırıyorum kir mir bişi kalmıyor. :)

asabi

Kulak pamuklarinin kagittan yapilan versiyonlarini kullanmaya basladim ben. Pamuk gibi iplikler vs olmuyor uzerinde. Kirleri daha temiz aldigini dusunuyorum.

nax

kulak çubuğu kullanıyorum, geçen duyma ile ilgili doktora gittim, baktı gayet açık ve temiz olduğunu söyledi duyma kanalımın. O yüzden gayet devam ediyorum. Ama tabii kulak zarını dürtecek kadar sokmuyorum, manyaklığa lüzum yok.

whoosie
1

mobil görünümden çık