[q]
(8) 

ağır bakım?

sanat guresi #1393907
araç 1.3 punto dizel dualogic vites. 170.000 km oldu. ağır bakım gerekiyor ama bu bakımın içeriğinde yağ, filtre, baskı balatadan başka bir şey var mı? kimisi mesela triger zincirinin değişmesini önermiyor? özel servis bulup versem mi! daha yetkili servisi arayıp sormadım ama fiyat tahmininde bulunabilir misiniz?




 

kullanma kılavuzunda değişmesi gereken her şeyin yazması lazım.

sttc

yazıyor da çok teknik ve detay. tecrübe sahibi birisi gelir ve usta tavsiyesinde de bulunur belki düşüncesiyle açtım duyuruyu.

sanat guresi

170 binde ve triger zinciri hic degismemis mi!?

-Triger zinciri onun gergisi vs.(bunlar set olur genelde)
-devirdaim su pompasini trigerle degistirmeyi onerirler.
-v kayisida degismeli.

Hangi sehirdediniz?

bir3iki7

yetkili servis kitapçığa göre yapılması gerekenleri yapar. mesela trigerı değiştirin yazıyorsa kitapta durumuna bakmadan değiştirir. özel servis durumu gerekiyorsa değiştirir. garanti süresi hariç yetkili servis para tuzağı gibi bişey.

onurrrrr

@bir3iki7, değişim 160.000 km diye biliyorum. gerçi zaman limiti tutmuyor. araç 2008 model. şehir sakarya.

sanat guresi

Triger (zamanlama) zinciri normal şartlarda değişmez. Bazı araçlarda zincir yerine kayış var bu durumda 10 yıl/100.000 km'de bir değişir.

redskull

Bende de dizel punto var.160000 km ya da 5 yıl yazar kitapçıkta.Hangisi önce gelirse.Ama puntolardaki triger , zincirli olduğundan,ustalar ses yapmadıkça değiştirmeme taraftarı.Yetkili servise giderseniz anında değiştirir.Yine Puntolarda devirdaim pompası kolay ulaşılabilir yerde,trigerden bağımsız olarak değiştirilebilir arıza verdiğinde.İstanbul anadolu yakasında olsaydınız,uzun süre servis tecrübesi olan,çok iyi usta tavsiyesi verebilirdim ama sakaryada bilmiyorum maalesef.

arenas

@arenas, hocam alayım ben ustanın adını ve bilgilerini yine de. eğer rahat edeceksem bu iş için istanbul'a da gitmeyi göze alabilirim.

sanat guresi
1

mobil görünümden çık