Çinden aylık 1 konteyner civarı bir ürün sipariş edeceğiz fakat gümrük vergi oranlarında kafamı karıştıran bir şey var. şimdi bakanlığın sitesinde
'gümrük giriş tarife cetveli' olarak gözüken yerde GTİP Kodundan baktığımda vergi yüzde 50 çıkarken ülkelere göre ayrılmış ithalat rejiminde 0 olarak çıkıyor. bunların hangisine bakmamız gerek acaba? haftasonu olduğu için gümrükçüler de kapalı. umarım bilen birisi vardır.


burdan 2'sini de inceleyebilirsiniz.

www.ticaret.gov.tr

 

Her ulkeden ithalata gore vergi orani degisir. Urun cakmak olsun, italyadan gelecek ise % 50 vergi var ise cinden % 0 maltadan % 20 olabilir. Muafiyet vardir yani ulkeye gore

oscar

tabi mantıklı olan o zaten. şurdan baktığımda da Çin'i g.y.ü ülkeleri olarak düşünürsek 0 çıkıyor gümrük vergisi. umarım böyledir çünkü çin'den alabilirsek üretim maliyetimiz çok düşecek.
gumrukvergisi.ticaret.gov.tr

potsdamer

Gönder gtip ini söyleyim sana

duptıs

40070000

Gtip bu

potsdamer

Pardon araya baska isler girdi simdi incelemeye başladım.
Bu üründe anti damping var,tahlil var,gümrük vergisi var.bir iyi diyebileceğimiz yanılmıyorsam kdv si yüzde 8.simdi hesaplayıp yazarım.

duptıs

Çin den menşe belgesi alabilirsen yüzde 3 gv var ilave kdv odeyeceksin.buraya geldiğinde tahlil var sadece.kdv oranı hakkında bir tebliğ gördüm ama en doğrusunu mali müşavir söyler.
Burada ilginç olan bu ürüne malezya be tayland menseli olma durumunda antidamping var.çin için koyulmamış.pek rastlanılan bir durum değil bu yüzden en başta çin menşe alabilirsen diye yazdım.ana kod üzerinden durum bu.altdalları varsa detaylı bakılabilir.

duptıs

şimdi ben de malezya ve tayland'a baktım. anti damping -kdv ile birleşince bir anlamı kalmıyor ithalatın. ama çin eğer dediğiniz gibi gv 3 ve 8 kdv ise hala çok uygun bizim için.tahlil dediğiniz işlem için ne kadar ödeniyor bilmiyorum tabi.

bu arada tam gtip şöyle: 4007.00.00.10.00

teşekkürler ilginiz için.

potsdamer

Mense cinse aynen yazdığım gibi yüzde 3 artı kdv yüzde 8.

duptıs
1

mobil görünümden çık