var mıdır?




 

yoktur. cunku islemci ve anakarti canli varliklar olmadiklari icin yorulmazlar. 7/24 calisabilecek sekilde tasarlanirlar.

crucio

yorulma kelimesine takılıp konuyu saptırmışsın.. mining yapılan kartların %100 performansla çalışmadıkları bir gerçek. bunu test edebileceğim bir program soruyorum mutlaka olmalı.

tabii lan manyak mısın

"mining yapılan kartların %100 performansla çalışmadıkları bir gerçek" boyle bir gercek yok. burada sorun mining yapilan kartlarin bakimi duzgun yapilmadigi icin calismasi gereken araligin disindaki sicaklikta calismaya baslamalari. bunun mining ile alakasi yok. duzgun sogutmasi saglanmis bir kart yillarca 100% performans ile mining yapabilir, ki ben yapiyorum da. gerektiginde oyun da oynuyorum. 3 yildir hicbir sorun olmadi.

crucio

siz psikopat mısınız olm bu nasıl bir tartışma aw asdfsdf. ekran kartının üstündeki kapasitör kondansatör vb elektronik ekipmanlar yüksek ısı ve sürekli yüksek voltaj yüzünden şişiyorlar. şişen ekipmanlar ilk başta gözle görülür olmasa da sonradan daha hissedilebilir performans farkları yaratıyor. ama bunu test etmeniz mümkün değil. bu tip ekipmanlar ölene dek çalışır, bir gün tık diye gider.

Tears of Devil

edit: bu yüzden 3 4 sene mining yapılan kartlar güncel versiyonlarıyla değiştiriliyor. mining işleminde bu performans farkı muhtemelen belli olacaktır.

Tears of Devil

Ekran kartı için :www.techpowerup.com
aynı firmanın bir de cpuz uygulaması var

sonraki z zzz diye değil zet diye okunuyor
GPU-Z = Ekran kartı için : ci pu yu zet
CPU-Z = İşlemci için : si pu yu zet

Corc

@Tears of Devil: dedigin gibi "yüksek ısı ve sürekli yüksek voltaj yüzünden şişiyorlar" duzgun sogutmasi yapilmis bir ekran kartinda, elektronik devrede sisme vs olmaz. mining icin duzenli araliklarla kartlarin degistirilmesinin asil sebebi daha yuksek performansli kartlara gecilmesi. 3 yil ekran karti piyasasi icin cok uzun bir sure.

crucio
1

mobil görünümden çık