Merhabalar. Başvuru yapmak istediğim yer benden lisans not transkriptimin onaylı bir örneğini istiyor. "Belgelerin herhangi bir resmi kurum tarafından aslı gibidir şeklinde onaylanması yeterlidir" şeklinde belirtilmekte. Bu durumda noter onayı da geçerli olur mu? Yoksa ilgili üniversiteye mi gitmek zorundayım? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.




 

Elindeki orjinal döküman ise noterden de olur. Değilse, orjinalini almak için üniversiteye gideceksin ya da tanıdık varsa gönderteceksin. (3-4 üniversite e-devlet üzerinden trranskript veriyor. Hangileri bilmiyorum ama e-devletten tranksript diye aratınca görebilirsin.)

diyanet takvimi

Notere para vermeyin, okuldaki öğrenci işlerinden onaylatın

kojonotsuki

peki farklı bir okuldan mezun olduğum lisans not transkriptine şu anda yüksek lisans yapmakta olduğum başka bir üniversitedeki öğrenci işleri/enstitü "aslı gibidir" onayı verebilir mi?

bluedad

"peki farklı bir okuldan mezun olduğum lisans not transkriptine şu anda yüksek lisans yapmakta olduğum başka bir üniversitedeki öğrenci işleri/enstitü "aslı gibidir" onayı verebilir mi?"

verebilir. "herhangi bir resmi kurum tarafından" ibaresi gayet açık. orijinalini gördükten sonra isterse tapu kadastro genel müdürlüğü bile aslı gibidir yapabilir, bu yetkisi var. fakat yapıp yapmamak oradakilerin inisiyatifinde ve genelde hangi kurumun evrağıysa oradan aslı gibidir yaptır derler. mevcut üniversitedeki memuru/sekreteri kafalarsanız halledebilirsiniz.

hadsafhada

@hadsafhada teşekkür ederim cevabınız için.
O halde boşuna yolculuk yapmama veya notere para bayılmama gerek kalmadı.

bluedad
1

mobil görünümden çık