bu filmin olayını çözemedim. tamam karagöz - hacivat gibi 2 karakterimiz mevcut o göndermeleri anladık. kadın aslında var mıydı yok muydu gibi bir ikilem yaratmışlar ama bu mu tek mevzu? daha derin bi şeyler vardır diye düşünüyorum. kadının fantastik güçleri vardı mesela yaşlı kadını, ölü kuşu falan iyileştiriyor. bir de kadın annesini arıyor, buluyor, ona para veriyor. bunlar bize ne anlatmak istiyor elbet bir önemi olmalı ama tam çözemedim. hele sürekli yüzünü sallayan fedainin olayı ne hiç anlamadım bi önemi olmasa yüzünü sallatmazlardı. tabii şu da var kadın bir şekilde abidin'i ve mahmut'u da iyileştirmiş oldu hadi şifacılığının olayı buydu diyelim ama (ki öyleyse hiç hoşuma gitmedi, sıradan biri olarak hayatlarına dokunması daha etkileyici olurdu bence) diğer noktalar çok yarım kaldı bende.




 

Bu tamamlanmamışlık hissi değil mi filmleri zaten güzel yapan. Yavuz turgul bunu bilerek mi yaptı bilmiyorum ama hikayenin bir doğru üzerinde ilerlediği filmler hoşuma gitmez. Ara sıra Klasik anlatının dışına çıkmak gerekiyor diye düşünüyorum. Ha Türkiyede tutmaz o ayrı.antonioni nin blow up filmi de pek bir şey anlatmıyor gibidir ama bana göre sinemadir

olaylar olaylar

@olaylar tamamlanmamışlık hissinin doğru kullanıldığında çok etkileyici olduğu doğru ama bu filmde sorularıma bir cevap yoksa o türün kötü bir örneği demektir. muhsin bey'i ve aşk filmlerinin unutulmaz yönetmenini çok severim bu filmin de diğer türk filmlerine kıyasla oldukça özgün bir frekansı vardı orası hoşuma gitti ama bir filmde olan her şey filmin amacına hizmet etmeli. ya bu yöntemi izlersin ya da tamamen her şeyi boşverip canın ağacı çekmek isterse sebepsizce ağacı çekersin, canın baş karaktere küfrettirmek isterse sebepsizce küfrettirirsin vs. ortası olmaz bu işin. soruyu da ben parçaları birleştirememiş olmalıyım diye düşünerek sordum zaten çünkü bahsettiğim şeylerin sebepsiz olduğunu sanmıyorum.

semaforo de medianoche
1

mobil görünümden çık