[q]
(6) 

Ev nasil boyanir?

JohnOakley #1384872
Yakin zamanda hatun kisinin evini boyayacagiz, minicik eski bir 1+1 apartman. Ancak ben daha once hic ev boyamadim. Ev nasil boyanir? Neler bilmem gerekiyor? Hangi malzemeler gerekli? Cok faydali olabilecek ipuclari neler olabilir?

Butun yardimlariniz icin simdiden cok tesekkur ederim. Bu duyuruyu okuyan herkese saglik ve mutluluk dilerim.


 

Kücük fırca ile kenarlar, rulo ile duvarlar boyanacak. Plastik boya al.

ykyt

Kabarmış, dökülmüş bolgeleri artik dökülmeyecek noktaya kadar spatula yardımı ile önce kazıyor ardından iz kalmamasi için sınır kenarlarını zımpara ile yok ediyoruz.

Karışım kıvamı için (su-boya) elindeki malzemenin hepsini boca etme ilk elden.
Önce küçük bir miktar dene, ideal kıvam oranını yakalayınca yüksek miktarda aynı oranda karıştırırsın.

Ev eşyalı ise eşyaları birbirine kapaklama usulü ile ortada öbekleyip üstünü ört.

Kapı-pencere gibi ahşap, plastik aksamlarin duvarla kesiştiği yerlere bant çek ki duvar boyası bulaşmasın.

Ruloyu kovaya komple daldirmak daha iyi boyamanı sağlamayacaktır, ruloya aldığın boya miktarını minimum tut ki duvarda boya akması olmasin, kuruyunca cok çirkin görünüyor, yerlerin batması da cabasi.

Tek kat ile halledemeyeceksin, niye kapanmıyor diye sinir olup girişme duvara :) odanın birini tek kat geç, o kururken diğer odayı ve ivir zıvır yerleri hallet, böyle dönüşümlü olarak duruma göre 2-3 katta halledersin.

Oha. Içimde gizli boyacı varmis 0_o

aksi kanitlanmadikca cocuktur

Damlattığınız plastik boyayı ya kurumadan hemen ıslak bir bezle silin ya da o damlayla ömür boyu bakışın durun :)
Tam olarak şu malzemeler lazım.
www.google.com
Tam olarak ne kadar boya gerekeceğini gidip yapı markette görevliye sorun. Renkleri hatun kişisine sor. Renk değiştirme işine girmeseniz iyi olur.
Çok tozlu duvar varsa boyamadan önce ıslak bezle silmenizde fayda var.
Çivi deliği veya sıva döküğü gibi şeyler var ise, boyadan önce saten alçı ile doldurun.

Mirket

www.youtube.com

sinek kral

astar kesin al. astar at önce. en dandik boya bile hayvan gibi güzel görünüyor öyle. spatula ve yarım kilo alçı kenarda bulunsun.

ha bir de örtüler var bu iş için. eşyaların üzerine ser. süpürgeliklerden kağıt bantla yapıştır. tertemiz boya yaparsın. yengeye hörmetler.

alperz

Boyaci banti al, supurgelikler, kapi iskeletlerinin kenarlari vs batmasin diye.

Naylon her yere lazim, yere ve ortada obekleyeceginiz esyalara ozellikle.
Kendi ustunuze de gecirebilirsiniz, ustunuz batabilir cunku.

kuehles blondes
1

mobil görünümden çık