ton balığının yanında ayran içiyorum. gün içinde süt de tüketiyorum. bu ikinin bir arada tüketilmesinin intiharla eşdeğer olduğu söylentileri var. bu bi kumar mıdır yoksa safsata mı? bırakayım mı bu huyumu?




 

balık ayran (ya da yoğurt / süt ürünleri falan) olayında zehirlenme kıstası tamamen tazelik.

balık tazeyse, süt ürünleri tazeyse zehirlenme falan olmaz. ama taze olmayan balıkta da süt ürünlerinde de histamin denilen protein artıyor, bu da zehirlenmeye yol açıyor.

yani tazeliğinden eminsen gömebilirsin, değilsen bunları beraber tüketmemelisin.
(tazeliğinden emin olmadığın hiçbir şeyi tüketme zaten)

asisamus

Gecen sene bir genç bu sebepten vefat etmişti.
Balık bozuksa çok tehlikeli bir durum olabiliyor diye biliyorum.

chavezding

Yahu yok öyle bir sey, tayzeymis, bayatmis, birisi vefat etmis de, falan da filan. Sacmalik. Hicbir sey olmuyor rahat olun. Ufak bir google aramasi bile tüm bunlarin hurafe oldugunu ortaya cikarir.

bosver nicki

balığın yanında defalarca ayran içtim şimdiye kadar. bir şey olmadı.

nothing in my way

www.haberturk.com

chavezding

aldığım bir bilgiye göre balık bozuksa zaten öldürürmüş(inanılmaz bir bilgi). yani sütü içsek de içmesek de öleceğiz balık bozuksa. hatta sütü içince, balığın bozuk olduğunu anında vücut tepkileriyle bize bildireceğinden, kurtulma şansımız artıyormuş. hayatı bu kadar sevdiğimi bilmiyordum valla, iki saattir araştırıyorum.

dizicolleague

Bişey olduğuna daha rastlamadım. Balık bayatsa geyiği var o beni benden alıyor. Balık bayatsa süt ürünlerine ihtiyacın yok zaten hastalanman için :D Balığın yanında pek çok defa haydari gibi yoğurtlu mezeler de ikram edilir - yersin yemezsin o sana kalmış ama gömen gömüyor :)

superfluid
1

mobil görünümden çık