Mümkün mü? Milyon harcamadan, ağrısız sızısız, uzun süre oturmadan, dil şartı vs. olmadan? Etrafımda çok duyuyorum, şu kadar bankaya yatırdı şöyle oldu böyle gitti diye. Deneyimleriniz var mı?




 

türk parası ile imkansız :)

tabirimekruh

Vatandaslik degil ama oturum mumkun. Ispanya ve yunanistan

oscar

biriyle evlenmek haric ev alinca vatandaslik veren kucuk ulkeler olabilir. bunu arastir. bu da en azindan milyon lira olur gibime geliyor ancak.

baldur2

bu işe harcayacak kaç paran var?

ozdek

milyonun birimine bagli

250000€'ya yunanistan, 350000€'y Portekiz, 500000$'a Amerika, 500000€'ya Ispanya, 800000$'a Kanada vatandasligi alabilirsin. Gordugun gibi hicbirisi icin milyon harcamadik :)

crucio

@ozdek : Kuzey ülkeleri olursa 700-800 bin ayırabilirim.

Edit : Kuzey ülkeleri çok iddialı oldu, hatırı sayılır ülkeler diyeyim. Karadağ seçeneği var ancak ön araştırmama göre hem henüz ab ülkesi değil, hem de çok bana göre değil.

o kadar da degil aga

Kayınvalidem bizim için araştırmıştı, Portekiz 500 bin civarıydı iki yıl önce, doların durumundan sonra bilemiyorum.
Bir de Miktarı bilmiyorum ama Bu konuda karadağ a çok rağbet varmış.

somethinginthewayshemoves

herhangi bir ab ülkesinden almaya bak ( en ucuz ) .yunanistan slovenya norveç ne fark eder ( norveç ab’deydi dimi ) sonuçta aldığın ülkenin dilini / kültürünü bilmeyeceksin ve atıyorum norveçten alıp norveç’e gitsen bile aynı muamele olacak hemen hemen. hepsinde süresiz oturum/ çalışma iznin olcak nası olsa.

garavel

Bizim bir akraba Arnavutluk'a yerleşti, yakında AB'ye girme ihtimali var diye. Toplam 70-80 bin euro masraf yaptı.

bıbıcım

para ile vatandaslik zengin isi. oyle bankada birikmis bir 100bin euro var, ver elini avrupa kafasi yemez. hele hele agrisiz sizisiz istiyorsan avukat falat tutmak lazim dosya takibi icin.

cooperr
1

mobil görünümden çık