2012 auris aracım var. 53000 km. Fren yaparken (özellikle camlar açıkken duyulacak kadar) ses geliyor. klasik fren sesine benzemekle birlikte, çay bardağında şeker karıştırırken gelen sese benzer şekilde. Şimdilerde fren yapmasam da gaza basmadan kullanırken, virajlarda filan da bu ses gelmeye başladı. Fren mesafesinde bir sorun yok.

Yetkili servise götüreceğim ama nedir bu sesin nedeni? Fren balataları mı bitmiş? Daha önce hiç değişmedi sanırım.


 

Balata bitmiştir disk sürtüyordur. Bir an evvel götürün servise, disklere zarar vermesin.

dilemma of subscribtionability

Balata bitmemiş ama sertleşmiş olabilir, uzun süredir balatalar asbestsiz üretiliyor ve ötmeyen balata yok gibi bir şey.

Balata kalınlığı yeterliyse merak edecek bir şey yok, değiştirelim derlerse atlamayın bence. Yenileri de ötecek byük ihtimal.

John Bloor

dilemma +1

kitik

John Bloor +1 direkt atlamayin balata bitmiş diye. Bitmese de geliyor o ses. 0 balata takınca dahi geliyor hatta. Yine de göstermekte fayda var.

westblack

benim de geliyordu balatayi bitirmiş hatta diskleri catlatmisim, adam da gösterdi.

cedex

disk ve balataları yeni değiştirdim. ara sıra hala ötüyor. çok yavaş sen yine de bir uğra göster. bir sorun yoksa en fazla 10 dakika vaktini alır. eğer balata,disk vs değişecekse de 2 saat vaktini ve ciddi miktarda paranı alır. ; )

draconas

Balata ve disk kontrolü sonrasında sorun çıkmazsa balata/disk temizleyici spreyler var, 15-20 lira, tozlanma/kirlenme sebebiyle çıkan fren seslerini kesiyor.

Abdurrahman

Balatalar bitmistir diyecegim ama o durumda fren mesafesindeki farki cok rahat farkedersin. Ozellikle yokus asagi tutmamaya baslar. Ama balalar bitikse diskten yemye baslar, diskleri de degistirmek zorunda kalabilirsin. Diskten cok yemediyse torna ile kurtarilabilir.

stavro

Olası durumlar ;
1- balatalar bitik
2- diskler bitik
3- disk-kaliper arasına taş girmiş
4- tekerdeki bilyalar dağılmış

creedwar

çay bardağında şeker karıştırırken gelen sese benzer diyorsan bilya yada salıncaklara baktır derim. tiz bir ses varsa pek önemli değil çünkü ses yapmayan balata ve disk sayısı az.

false pretension
1

mobil görünümden çık