[q]
(7) 

Araç bakımı hk

garavel #1382332
İnternetten ya da dükkandan parçaları alıp kendim bakımını yaptırmak istiyorum ama nasıl bir yol izlemeliyim? Araç bmw mesela ama mann filtre setine kaliteli diyorlar ondan alıp, motor yağı alıp bakıma mı gidiyoruz ? Ne kadar yazarlar sadece işçiliğe ?

Yer izmir, şurdan parçaları tedarik edebilirsin ya da şu siteden alabilirsin tavsiyelerinizi bekliyorum.


 

Bazı ustalar/firmalar sadece işçilik hizmeti vermiyor, malzemeleri de kendisinden almanı istiyor. Oradan da kar ediyor çünkü. Ben Opel Astra için bakımda işçiliğe 100 lira cıvarında veriyorum ama malzemeleri de kendisinden aldığım için bu fiyat. Burada kıstas sadece fiyat olmasın, işinin ehli bir usta bulun gerekirse 3-5 fazla verin. Aloparça gibi siteler var, ben hiç alışveriş yapmadım ama genel olarak internetten almak ucuza geliyor. Bakımı mutlaka o markanın ustasına yaptırın, her araca bakan ustalardan uzak durun. Ben bu gibi sorularıma genellikle markanın Türkiye'deki en yoğun forumundan cevap almaya çalışıyorum. Bmw için de bulunduğunuz ilde öneride bulunacak kişileri bu tip forumlardan sorarak bulabilirsiniz.

Abdurrahman

Bu tip duyurulara her zaman sanayi sitesine gidip oradaki parçacılardan almayı tavsiye ediyorum.

Yanlış gönderilen parça olursa iş yarım kalır, doğru parçayı oradan satın alırsınız ve elinizdeki yanlış parçayı iade etmeye uğraşırsınız.

John Bloor

bulunduğum şehirde google yorumları çok çok iyi olan bir özel servis var, sözlükten birisi de tavsiye etmişti ama ne kadar iyi olursa olsun referanssız/ tanıdıksız gitmek sıkıntı. sadece bmw’ye bakıyor dediğim yer ve baya baya web sitesi vs de var. tek beklentim takılacak parçaların baştan söylenmesi dalavere yapılmaması ve fiyatta baştan anlaşma. yetkili ile en az 500 tl fark olduğunda yaptırmak mantıklı bence.

balata/ disk için yetkiliye kesinlikle gidilmez o ayrı.

garavel

izmirde 3.sanayi denilen bölge usta kaynıyor.. oradaki dükkanlara sorarak senin aracına bakacak bir ustaya kolaylıkla ulaşabilirsin.. hatta parçaları kendim almak istiyorum diyebilirsin.. sanayi sitelerindeki ustaların çoğu buna itiraz etmez yani..

strobist

bende a180 cdi var. 2013 model. mengerler 90000 bakımına 6650 istedi. triger falan da değişecek. tüm filtre, yağ ve triger parçalarını n11'den aldım 1200 civarına. 400 de ustaya verdim. bir de öğle yemeği ısmarladım. halloldu. 1 aydır biniyorum sorun yok.

rosencruz

Fren sistemi için zaten özel veya yetkili normal servise gitmeyin, fren için frenciye gidin.

John Bloor

hocam korkmayın gidin sorun neleri değiştireceğinizi söyleyin. Parçayı siz getirirseniz kabul ediyorlar mı bunu sorun. Eğer kabul etmiyorlarsa değiştirecekleri parçaların markalarını sorun. Sormaktan korkmayın sonuç olara adama para verecek olan sizsiniz. Ayrıca aracınızın başında bekleyin. Ben rutin bakımlarda genelde başında bekliyorum arabamı alıp çıkıyorum.

Son zamanlarda speedy, bosch car gibi kurumsal özel servisler var buralara da bakın derim.

Sanayi de bazı ustalar parçaları sizin getirmenizi istememesinin tek sebebi kendilerinden alıp kâr etmeleri değildir. Parçalardan kaynaklı bir sorun çıkarsa bu yine ustaya patlayacağı için iyi ustalar genelde kabul etmezler zaten. Bazıları çakallıklarından yapıyor o ayrı mesele tabi.

kraldan cok kralci
1

mobil görünümden çık