Gece tek başına evde içmelik, çok sert olmayan, ama içtikçe dişleri sızlatıp çakırkeyif yapacak ve görece kolay bulunabilir her türlü kırmızı şarap önerilerine açığım.

bütçe max 250.

sevgiler.

 

Fiyat performans istersen Doluca Antik, farklı bir tat ve biraz tatlılık arıyorsan Frontera Merlot (diğer Merlot larda iş görür, tatlı dediysekte dansik böğürtlen şarabı tatlılığı değil bu tatlı aroma notaları diyelim). Bulabilirsen süryani şarabı olarak pazarlanan midyat Shiluh (bu şarabın dara, turizlo, turabdin, manastır vs. Diye adlandırılan bi sürü çeşidi oluyor ben turizlo bulabildiğimden onu içiyorum genelde).

kilimanjaro

Dişleri sızlatan şey ekşimsiliği, o zaman tatlı şaraptan hatta litre başına 10 gr fazla şekeri olandan kaçmak lazım.

Çakırkeyif yapacak olan da, ağır tanenli olmayan, %13 alkol oranına varmayan yeni şaraplar. Türk kırmızıları kafada kiremit kırıyor, çakırkeyifliğin ötesinde. Çok alkollüler çünkü. Paşaeli Karasakız tam dediğiniz gibi bir şarap, buruk tadını citruslar vermiş. Ağır , çarpan pis pis fıçı kokan bir şarap değil, çok keyifli bir kırmızı. Bulamazsanız, 2017 ve daha yeni kırmızı Merlot ya da Cabernet Franc üzümlerinden şaraplara bakın. Boğazkere’den özellikle kaçın.

buf-e kür
1

mobil görünümden çık