Yeni taşındığım evde, en ufak bir kırıntıya karınca hücumu oluyor. İlaç sıkıyorum ama ne fayda. Karınca yemleri buna kesin çözüm müdür? Önerisi olan varsa minnettar olurum, kafayı yemek üzereyim.




 

bizim mutfakta da yol yapmışlardı kendilerine.
www.raid.com.tr
şundan aldık, kesti hemen.

elorelia

Yıllardır bu sorunu ben de yaşıyorum. Hem de mutfak, salon, yatak odası ve hatta banyoda bile varlar. Açıkçası kesin çözümü yok. Beyaz bir toz var şimdi ismini hatırlayamadım ama keskin bir zehir. Döktüğünüz yerde karınca kalmaz. Ancak evde küçük çocuk varsa tavsiye etmiyorum bu yöntemi.

Başkalaşım

geldiği yerlere tarçın dökün. bir daha gelmezler.

eeb

Bayer k-othrine sc 50 , hemen her yerde bulunur. İnsana ve evcil hayvana zararı yok, sulandırıp üstlerine ve geldikleri yerlere sıkın. Ne karınca ne de haşere bırakır , ilaç sıktığınız yerleri bir kaç gün temizlemeyin yeter.

synax

benim taşındığım evde de vardı karıncalar. kısa zamanda hallettim şükür. şöyle ki,

birincisi, yere en ufak bir şey döküldüğünde hemen elektrik süpürgesi tutmaya alışın. ilk aylar çok yapın bunu. ve elbette dökmemeye de.

ikincisi, tarçın bende işe yaradı. karıncayı izledim, tam olarak eve girdiği noktayı buldum, parkenin arasından bir noktadandı. oraya tarçın döktüm. evde kalanları da peçeteyle alıp dışarı attım. gelmediler. kokusunu hiç sevmiyorlarmış,i kaçıyorlarmış tarçından.

geçenlerde ben yokken evde kalan arkadaşım yere kırıntı düşürmüş, seneler sonra yine gelmiş karıncalar. aynı işlemi yaptım, kesildiler.

lovemyself
1

mobil görünümden çık