29 Ekim haftası İstanbul'dan arabayla İpsala üzerinden sırasıyla; Dedeağaç-Gümülcine-İskeçe-Kavala-Selanik rotasını izleyip geri dönmeyi düşünüyorum. Bu rota üzerinden;
-Nerede kaç gün kalmalı,
-Nerede nereler mutlaka görülmeli,
-Nerede ney mutlaka yenilmeli,
vs. gibi çeşitli önerilere ve varsa eğer tricklere açığım.
bir ara şöyle bir uyarıda bulunmuşlardı. yunanda mazot satılmıyormuş. ona göre tedarikli gidin demişlerdi. aracınız dizelse tabii
Dedeagac da balik yenmeli, thassos adasina gecip kasabalar ve plajlar gorulmeli, kavala da kurabiye yenmeli, selanikte gece hayatina akmali ve halkidikiye ugranmasi tavsiye edilir
ipsaladan girdikten sonra ilk durağın dedeağaç (alexsandropoli) olsun. orda limanın yanındaki otoparka arabanı parket, sabah frappeni iç rıhtımdaki mekanların birinde. sonra hafif bir kordon turu atın bacaklar açılsın diye. diğer yerlere girip girmeme kararını düşün derim, gümilcine'yi es geçebilirsin, belki iskeçe ama arabadan inmeden içinden geç devam et kavalaya.
kavala'da ben şehrin 15 dk dışında drama yolunun ortasında güzel sessiz yeşillikler içinde bir otelde kalıyorum her sene. şehir işi otopark sıkıntısı yunanistan'da büyük dert. kavala'da mutlaka kavalalı mehmet ali paşa'nın doğduğu evi ziyaret et. evin olduğu mahalle türk mahallesi, eski türk evleri var. ara sokaklarda gez. kavala kurabiyesini de imaret'ten alabilirsin. pek leziz.
akşam yemeği için ben bişey demeyeyim, google maps'te yorumlara bak deniz kenarında birine git. çok çaresiz kalırsan proto katsiki var, denize sıfır plajda. kavala'da iki gece kalacaksan drama'ya uğra derim. gümilcine iskeçe yerine drama'yı öneririm. gece şehrin ortasındaki fileto'yu tavsiye ederim. gece çok güzel oluyor. fiyatlar da pek uygun.
gece planın yoksa da selanik'e drama üzerinden geçebilirsin yolunu 1 saat uzatır maksimum. selanik'te otopark derdi yine muazzam. mutlaka konuş ev sahibin ya da otel ile. otopark ayarlasın. klasik olarak selanik sahilde gece turlarsınız, beyaz kule, alexander the great square, Aristotelous square gezersim. bunların hepsi sahil üzerinde. atatürk'ün evini söylemeye gerek yok. pazartesileri kapalı ama, aklında olsun. selanik'te gece ladadika var tavernaların olduğu sokak. orda marathos ya da kazaviti'yi tavsiye edebilirim. 4 kişi uzolu balıklı mezeli 50-60 avro arası rahat doyarsınız.
yunanistan'da otoban üzerinde benzinci yok. ve çıkmadan da burada fulle deponu. lpg de var, dizel de. o konuda endişen olmasın. drama, iskeçe, gümülcine, dedeağaç civarında pompacıların çoğu da türk zaten. ayrıca kavala kurabiyelerini dönüşte almanı tavsiye ederim 2 gün 2 gündür tazelik açısından. arabayla 10 senedir balkan turu yapan birisi olarak başka soruların varsa yardımcı olabilirim, bir mesaj uzağındayım.
iyi tatiller, iyi yolculuklar.
Benzin fiyatları şehirden şehre, şehir içinde bile aynı marka benzincilerde çok değişken. Fiyata bakıp alın.
500 metre arayla iki tane shell benzincide 1,29 ve 1,49 olabiliyor. Sormayın neden bilmiyorum.
Şu anda her türlü daha pahalı orada. O yüzden Keşan civarında fulleyin.