Olmaz dimi? Bir ev var, pek begendim ama maasin %50 si kiraya verilmez ki. Hadi diyelim pazarlikla 1800 e indi, yine de cok. Bunun kisi var, dogalgaz faturasi var. Yine de sormak istedim.




 

Olmaz. Olursa da evden çıkmazsınız.

kablelvuku

benim %45'e kadar çıkmışlığım var. yaşam tarzına bağlı olarak zorlayabilir ya da bir sıkıntı oluşturmaz sana bağlı o tabii ama para biriktiremeyeceğin kesin gibi.

tepedeki psychedelic adam

respect , kablelvuku, tepedeki +1
aidat + kira 2000 desek ,
doğalgaz 250-300
su 50,60
elektirik 100 olsa.
2500 desek ortalama.
Tek mi yaşayacaksınız ? Öğle ve akşam yemeklerini evden halletmeniz lazım.
Konum, ulaşım , mahalle iyiyse olabilir.

kitik

Dışarıda çok zaman harcamayacaksanız bence mantıklı. güvenlikli sitede falansa tutar geçerim valla. aklınız soyulduk mu hırsız girdi mi mahallede gene mi düğün inşaat var suriyelisi gürültümü yapıyor vs vs vs. ev güzelse tutulur geçilir.

bahoho

Yaygın olan kural (kime göre neye göre) maaşın en fazla %30'u kira veya maaşın %50'si sabit giderler (kira + faturalar + ulaşım gibi) olacak şekilde bütçe yapmak. Bence çok zor olur sürdürmesi. Ya da yukarıda da dendiği kısa zamanlı ev arkadaşı alarak yükünüzü hafifletmeyi deneyebilirsiniz ama buna bel bağlayarak bütçe yapmak da riskli.

peki madem

Maaşımın yüzde 20'si kira ve faturalara gidiyor. Yine de eve bir şey alırken fazla açılmamaya dikkat ediyorum. Bence o iş olmaz.

ruhen hastayim ben

Mumkun degil. Hayat zindan olur.

stavro

Doğalgaza %32 zam geldi. Bu kış 400 ısınmaya ayıracağını düşün. 100 diğer faturalar olsa, 100 yol falan..

insomniac

ev arkadaşı bul.

alicandan

Kisin elektrik, su, dogalgaz, internet varsa aidat 600 700 u gecer bence. Faturalarla 2700 oduyceksin. 1300 liran kalicak. Arada airbnb, erasmus ogrencisine ev kiralama donemlik kiracı alma filan yaparsan olabilir.

hindistan cevizi

Hayatsız kalırsın. Sırf evde kalmak durumunda kalırsın yani.

roket adam
1

mobil görünümden çık