[q]
(6) 

Dubaide iphone

garavel #1380746
Yanlış hesaplamadıysam 2900 bae parası çevirince 4500 tl falan yapıyor apple.tr’de yazan fiyat bu ve iPhone 11 için. Doğru mu bu ? 6’ya falan mı denk geliyor yani ekstra vergi vs bişey var mı?




 

vergiyi bilmiyorum ama insanlar hep oralardan aliyor ucuz olsun diye.

bu arada FaceTime yok oradan alinan iPhone'larda, bilmiyorsaniz soyleyeyim

supergirl

BAE'de %5 KDV var; söylediğiniz fiyatlara dahildir. Sanırım tax free de var, yani %5 geri alma imkanı da olabilir.

salihdt

TR'ye kayıt için bi para ödüyorsun, yanlış hatırlamıyorsam 1750 liraydı en son. Onun dışında evet FaceTime yok, garantisi de 1 yıl (apple store'dan alırsan)

roket adam

Aynen öyle. Ben geçen yıl yurtdışından aldığım ikinci el telefonu 180 liraya kaydettirmiştim ve hala onu kullanıyorum. E devletten işlem yapıp, vergi dairesine parayı ödüyorsunuz binbeş yüz lira olmuş şimdi.

anarsika

ek bilgi facetime in yasak olması öncedendi. artık telefonlar facetime'li ve facetime'siz geliyor. kimisi kendi istemiyor facetime'li telefon. ikisi birden satılıyor piyasada. ve evet fiyatlar öyle. ben de arabistandayım ve buradan alacağım.

artci sarsinti

"FaceTime isn’t available or might not appear on some iPhones and iPads purchased or used in Saudi Arabia, Pakistan, and United Arab Emirates, including Dubai.

However, with iOS 11.3 or later, FaceTime is available on iPhone, iPad, and iPod touch in Saudi Arabia. And with iOS 12.4 or later, FaceTime is available on iPhone, iPad, and iPod touch in Pakistan."

supergirl
1

mobil görünümden çık