2 sene önce ayaklarımda mantar vardı-kaşıntı ve deride az beyazlama-(ayak parmaklarımın çevresinde ve ayak tabanının parmaklara en yakın olan bölgesinde). doktor 2 tüp travocort krem verdi kullandım ve geçti.
şuan ayak tabanında/parmaklara yakın kısımdaki deride beyazlık var gibi. ayak bakımını nasıl yapmalıyım ? böyle bir durum yaşadıktan sonra ara ara veya sık sık yapılacaklar neler?



 

En önemli husus: Aynı ayakkabıyı iki gün üst üste giymeyin.

-Gün içinde ayaklarınızı minimum süre ayakkabıda tutmaya bakın. Terleme ne kadar az, mantar o kadar az.

-Evde eğer ayaklarınız üşümüyorsa yalın ayak, üşüyorsa havadar, ince pamuklu (yahut modal, bambu) çoraplarla gezin. Deri ve polyesterden uzak tutmaya çalışın ayaklarınızı.

-Her gün ayaklar yıkanacak zaten. Gerek duşta, her gün duş almıyorsanız eğer yine de ayaklarınızı yıkayın. Daha da önemlisi, iyi kurutun. Islak kalmaması elzem.

-Saf çay ağacı yağı yahut asit borik çözeltisi mantarla savaşta ve önlemede çok faydalı. Bunları araştırıp kullanımını öğrenip mutad olarak uygulayabilirsiniz.

-Spor ayakkabılarınızı düzenli aralıklarla yıkayıp kurutun. Kundura ve türevi ayakkabıları ise dezenfektan spreylerle düzenli olarak spreyleyin.

-Altın üç kural: Ayaklar ıslak kalmayacak. Havasız kalmayacak. Kirli Kalmayacak.

Eklemeyi unutmuşum: Ortak ayakkabı, terlik vs. kullanmayın.

maydanoz sararır nane kararır

asit borik

Big bada bum bum
1

mobil görünümden çık