Bizimkiler kurban kesmiş etinden getirdiler de bunun çiğ kokusu gitmiyor.
Dün yemek yapmışlar yiyemedim leş gibi et kokuyor.

Çöpe atmaktan başka çare var mı?

 

buzlukta dinlenip biraz üstünden geçince yiyebiliyorum ben kurbanı. taze et çok kötü

blacksky

biraz dinlendirin, geçer. donup çözülünce de geçer, ama biraz su kaybeder.

kısa zamanda tüketeceğiniz etler mümkün olduğu kadar döküm tava, ızgara gibi hızlı pişirme yolları ile iyice pişirin.

babilbaligi

Etler donuk geldi zaten ve bir ay oldu neredeyse buzlukta dinleniyor. Geçmiyor koku sanırım

dolan dolmuş

kesilip hemen dondurulmuş mu acaba? kanı akıtılmamış olabilir mi?

sutlu nescafe

Hiçbir fikrim yok. Çöpe attım

dolan dolmuş

Üstat et donuk halde buzlukta durursa dinlenmiş olmaz. Donuk şekilde olmadan +4'de dinlendirebilirsiniz. Belki kan kokusu kalmış olabilir. Pişirmeden önce buzu çözülürken suyun içinde tutun, suyunu atın tekrar durulayın. Tahminimce koku geçecektir.

chaoslord

Buzu çözülürken suya koymayın bence. Normal dolaba bırakın don hali gider soğuk kalır tabanına kan bırakır onu mutlaka dök ve eti bi sudan geçirin. Kurban etini yüksek ısıda pişirmeden bende yemiyorum zaten kurban parcalanirken hiçbir hijyen kuralına uyulmuyor. Et dinlenince koku gider bence o kokunun büyük kısmı kandan dolayı.

Topalordek

Çok bariz bir şey diyeceğim. Çöpe atacaksanız da pişirip sokak kedileri, köepekleri için sokak köşelerine koyabilir misiniz? ^^

inawen

Hayır çöpe attım.

dolan dolmuş

@inawen +1

hindistan cevizi

küçükbbaş hayvan kestilerse onlar genelde marketten alıp yediklerimizden daha ağır kokuyor alışık olmayabilirsiniz.

ferrarimizolaydisatardik
1

mobil görünümden çık