[q]
(7) 

sanat duygusu

love and trust #1378903
sanat duygusundan yoksun olmak insanın hayatını nasıl etkiler?

edit: sanat duygusundan yoksun olmak insanın "karakterini" nasıl etkiler demek isterim


 

bence pek etkilemez ya.

bende yok sanırım. etkilenmiyorum.

baldan kaymak

Etkilemez. Kendine tat alacak seyler bulur insan oyle de boyle de. Eksikligini hissetmez.

stavro

sanat duygusuna sahip olmamak, beraberinde sanat hakkında bilgisiz olmayı da getiriyorsa; hayata çok statik bir açıdan bakar. herhangi bir olay, eser, olgu üzerine okuma yapma kabiliyeti kısıtlı kalır. üst ve ara duygular besleyemeyebilir, beslese de tanımlayamayabilir. kavramlardan ve akımlardan, kültürün gidişatından bihaber olacağı için var olana tutunup tutucu kalabilir. göz zevki, kulak zevki gibi haz duyguları gelişmez. ilelebet bir keko olarak kalmaya mahkum olur.

sir gawain

soruyu editledim; sanat duygusundan yoksun olmak insanın "karakterini" nasıl etkiler demek isterim

love and trust

Sanattan ne anladığınıza bağlı olarak değişir bu sorunun cevabı. Bence çok etkiler. Zannedildiğinden çok fazla somut ve pratik karşılığı oluyor hayatta, insan ilişkilerinde ve daha birçok şeyde.

Vaktim olmadığı için şunu iliştireyim: eksisozluk.com

levent bilgen

Sanat duygusu dediğiniz şeyi estetik kaygı olarak algılıyorum ve bence önemli.
Empati yeteneğini geliştirir öncelikle.
Ayrıca vizyon kazandırır insana.
Doğrudan şu etkisi vardır diyemem ama dünyada çok iyi noktalara gelmiş insanlara bakarsanız mutlakagöreceğiniz ortak payda sanat zevkidir.

Sonradan görme zenginlerin prestij için aldığı tablolardan bahsetmiyorum. Ama vizyoner adamların steve jobs gibi, çok ciddi bir sanat ilgisi mevcut.

anten

şunu sormamın sebebi, giderek sanat duygusundan yoksun insanları ilk etapta olmasa da zaman geçtikçe farkedebiliyor olmam. sanat duygusundan yoksun olan kişi empatiden, espiri anlayışından uzak, duygulanımlardan aşırı derecede yoksun (ki bunun eksikliği kişiyi çok acımasız yapıyor) hayata, dünyaya ve insanlara adeta bir robotun gözlerinden bakan kişiler gibi oluyorlar. ruhsuz oluyorlar yani.

bu arada sanat duygusu eğitimle gelen birşey değil kesinlikle. son zamanlarda bunu da çok farkettim. eğitimsiz olan nice kişiler var ki, bu duyguya sahip. belki biz olayı sistematize edip, adına sanat demişiz. ama esas olan şey ruha sahip olup onu beslemek ya da öldürmek. işte bütün mesele bu sanırım.

love and trust
1

mobil görünümden çık