Okul çok öğretmez bunları, merak edip araştırarak daha çok öğrenebilirsiniz.
hacettepe üniversitesi kimya bölümü terkim. kimya reçineyi alkollü peçeteyle zart diye çıkarmaktan ibaret değil sayın hayallerde yaşayan.
@neil manke
bu tespiti ayakta alkışlıyorum teşekkürler
neil menke +1, ben de hacettepe kimya terkim katılıyorum
c333h555556o32199 gibi bir bileşiği laboratuvarda üretmek mümkün kimya bilimi ile. yoktan var ediyorlar resmen. ilaçların etken maddeleri hep bu üretimlerin sonucu oluşmuş. inanılmaz ve müthiş bir şey.
Hocam sadece lisede gördüğüm kimya ile konuşuyorum (üniversitede de gördük ilk sene ama daha basitti): bahsettiğiniz şeyler birer genel kültür. Kimya aynı ileri matematik gibi karmaşıktır. Sevebilirsiniz fakat işin içine girince hayal krıklığı yaşatabilir. Farmakolojiden moleküler tıbba, antropolojiden inşaata kadar her alanda var olan geniş kapsamlı bir alan zira.
Hacettepe kimya mezunuyum ben, terk etmedim üstüne de ilaç sektöründe çalışıyorum ;)
Iki yillik bolumler maalesef hayal kiriigindan baska bir işe yaramaz. Biyokimya dersinde hevesle beklersiniz bi iki hormon ve çalışma mekanizmasi ogreneyim diye ama bambaska teorik konularla bogulur gidersiniz. Iki yillikta o kadar yogun degildir belki de o ders yoktur bilemiyorum bile.
Istediginiz tipte uygulamaları laboratuvar derslerinde gorebilirsiniz ancak. Ama onda da cok kapsamli degil. Nispeten basit analizler deneyler yaparsınız ama öncesinde güzel teorik sorulara cevap verebiliyor olmaniz gerekir. Edindiginiz bilgilerden ozumseyip bu tip pratik ve kullanisli diyebilecegimiz bilgilere kendiniz ulasirsiniz.
Ve evet bence de müthiş bilim. ( dedi ve sustu)
Tubitak yayinlarinin var kitapları ama okurken sıkılma ihtimaliniz baya var. Bi inceleyin.
Çok güzel tabi :) kimya <3 ben
Kimyayı ilk tanıdığımdan beri çok severim. Ama her alanını değil, mesela fizikokimyayı hiç sevmem, analitik kimya da hiç ilgimi çekmez. Organik kimya ve biyokimyaya bayılırım <3
Hangi alanıyla ilgileniyorsan ona göre bir şeyler bulalım. Tübitak olabilir.
Not: işinde kimyayla bolca haşır neşir olan kimya mühendisi
Her zaman söylemisimdir deneysiz bir kimya düşünülemezzzz
Neden bir walter white olmayasın. Her şeyden önce yeterli teorik bilgiye sahip olman gerekiyor. İngilizcen varsa youtube'dan mit derslerini dinleyerek 2 senelik bölümlerden daha kaliteli bir eğitim alırsın.
Bölümlerin ders içeriklerine bakıp mesleki dersleri internetten izleyebilirsin. Tabii ki matematik/fizik sağlam değilse tıkanıp kalacağın oldukça fazla yer olacaktır.
@diffarentiationation
dimi ya?? kara büyü gibi gerçekten
@filipis
evet katılıyorum, genel kültür ötesine geçmek isteyenler için teorisinin zorluğu hk bir şüphem yok beni düşündüren bizim bildiğimiz anlamda hayatı yöneten süreçlerin bilim dalı hakkında bu kadar az şey biliyor olmak ve bunun beni bu güne kadar rahatsız etmemesi.. bilmediğimi yeni fark etmek gibi bir durum oldu bu reçine meselesi, ondan onu örnek verdim.
@a perfect lie
teşekkürler. üniversite bilgi paketlerini inceledim biraz, örn. kocaeli üniversitesi'nde kimya teknolojisi bölümünde organik kimya 1-2, biyokimya gibi dersler var ama analitik kimya, temel çimento kimyası gibi dersler de var. Tübitak yanında herhalde bu işlerde en iyisi olan okulda, bu derslerde okutulan kitaplara göz atmak iyi olabilir. tavsiyeniz olursa duymak isterim.
@pati
teşekkürler! astronomiden botaniğe hayli okuma yaptığım konular var, farmakoloji ve gıda sektöründeki kullanımlar ilgimi çekiyor ama hayatın genelinde kimyanın varlığı hakkında farkındalık istiyorum ben aslında. tübitak'a kesin bakacağım astronomi fizik vb alıp okuduğum çok kitabım var bu yayınlardan ama kimya daha önce niye almamışım hiç bilmiyorum..
@kimlanbu
hocam mit dersleri süper fikir hiç aklıma gelmemişti. teorik kısımların bir yere kadar idare edebilirim sanırım.
@yonge and bloor
hemen ediniyorum teşekkürler!
@gulbatur
az biraz öğreneyim mutlaka :)
bende aynı şeyi fizik için düşünüyorum mesela, atomlar neyim çok acayip değil mi, atom olmazsa kimya da olmuyor, minicik bişi, birleşiyor çok acayip bişi oluyor mesela biz bir yere dokunduğumuzu düşünüyoruz ama aslında dokunma diye bir şey yok ama hissediyoruz, garip bişi. benim kafam almıyor ama seviyorum
@selam
fizik daha temel ve evrensel sanki, canlı cansız, dünya jüpiter ayırt etmeyen kafaya koyduğunu yapan bir cool duruş var onda, sanki daha maskulen bi bilim. kimya daha alengirli, daha tahmin edilemez, daha sentimental bi bilim diyecektim ama öte yandan kuantum, atom altı işler.. hiç bilemiyorum altan