Simdi duty free gumruk ozurlusu olarak, ayni anda 1 buyuk jager ile 1 lt bowmore alabilme sansim var mi?
Tek basimayim ekstra pasaport yok.



 

Yüksek alkolde iki litreye kadar izin olması lazım. Alabilirsiniz

kisa

Çıkış yaptığınız ülkeden aldıklarınız pasaporta islenmez. Yine pasaport isterler çıkış için ama trde görülmez yani. Türkiye'de de bir tane alırsınız, diğer tarafın poşetini bunun içine koyarsiniz ve sorun olmaz. Gümrük memuru genelde kontrol etse bile nasıl olsa setur pasaport başı hakkınız kadar veriyor diye setur poşetlerine bakmaz.

prodeq

@prodeq emin miyiz bu konuda? Ona gore alacagim buradan? Patrona rezil olmayalim sonra :D

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili

LKOLLÜ ÜRÜNLER
1- Alkol derecesi % 22’yi geçen alkol ve alkollü içkiler 1 lt.
2- Alkol derecesi % 22'yi geçmeyen alkol ve alkollü içkiler 2 lt.

Böyle imiş

kisa

türkiye'deki duty free'den hem jager hem de bowmore alamazsınız. ikisi de ağır alkollü içkiler sınıfında. tek pasaportla ancak birini alabilirsiniz. geleceğiniz ülkenin duty free'sinden alabilirsiniz ama. bazı ülkeler seyahat edeceğiniz son destinasyonu sorup sınırlama yapmak isteyebilir fakat yine de minimum bir şişe ağır alkollü içki alabilirsiniz. farklı torbalarda bile taşısanız gümrük memuru hiçbir şey söylemez.

dijalli

Bende şimdiye kadar dedigim yöntem hep ise yaradı

prodeq

Gümrük memuru aynı havaalanı içindeki duty free çalışanı ile ters olmak istemez. yeni Atatürk havaalanından 4 şişe viski aldım gümrük memuru limiti aştığımı söyledi ben de duty free çalışanının sorun olmayacağını söyledi dedim, bu seferlik böyle olsun falan derken geçtim gittim.

kanlakarisikyagmur
1

mobil görünümden çık