ergenlere masallar
kitaplar gayet sürükleyici ve anlatım dili genel olarak argo olsa da gerçek hayatta söyleniyomuşcasına kullandığı cümleler dolayısıyla daha okunulası. arada verdiği bazı detaylar da okuyucunun istemsizce bazı konularda bilinçlenmesine sebep oluyo. bu durum zülfü livaneli'nin kitaplarında da çoğu zaman söz konusu oluyo.
bu arada bi dipnot olarak söylemeliyim ki bazı yazarlar halen zeki müren türkçesi ile kitap yazmaya çalıştıklarından dolayı bu işi beceremiyolar. daha doğru şekliyle insan 2019 yılında yaşayan bi gencin veya sokak satıcısının o şekilde konuşmuyo olduğunu bildiğinden dolayı istemsizce hikayenin sahteliğini anlıyo ve kitaptan uzaklaşıyo.
louis ferdinand celine ve bukowski gibi birkac yazarin kitaplarini oku, hakan gunday'in yuzune bakmazsin. adamin kitaplari, yazma tarzi arak gibi..
Amatör eğlendirir
tespitleri ve diyalogları gayet güzel olsa da kurgu konusunda sıçıyor bana göre. karakter yaratmada bir yandan başarılı ama bir yandan da aşırıya kaçıyor.
senaryo konusunda roman yazmaktan daha başarılı olurmuş gibi geliyor yine de seviyorum.
rezil bence, kurgu kurgu midemi bulandırıyor
Güzel bence, ben beğeniyorum.
iyi yazar kötü yazar diyemem fakat benim zevkime hitap etmedi, nedeni kullandığı açık dil değil fakat edebiyatta art arda aforizma kullanımını yargıları sevmiyorum, louis ferdinand celine okuduğumda da hoşuma gitmemişti.
bunun yanında sohbeti güzel biri, mirgün cabas ve can kozanoğlu'nun hazırladığı ilk sayfası podcastine konuk olduğu bölümü dinleyebilirsin
www.listennotes.com