[teknik]
(2) 

Ağaç budamak

kisa #1374548
Merhaba,
Kocaman bir kiraz ağacı var ve tepelere erişmek mümkün değil. Diyorum ki bu ağacın tepesini keseyim, aşı boyasindan süreyim. Kisalsin ve aşağıdaki dallara daha çok meyve versin.
Bu doğru mudur? Bu mevsimde yapmam uygun mudur?


 

Merhaba

evet ağacı üst dallardan budarsanız alt kısımlarda sağa sola kaçak verecek ve meyveye yatacaktır. Ancak sadece tepe dalları kesmek yetmez ince kılçık diye tabir ettiğimiz ana dallar üzerindeki kısa kısa dalları da budamanız gerekir. ve ağaca bir şekil vererek ürün için verimli şekle sokmanız gerekir.ağaca şekil vermek için kiraz için budama yöntemlerini internetten araştırma yapmanızı öneririm. Kiraz hakkında bilgim yok.
Kasım aralık aylarında yani ağaç tüm yapraklarını döküp kış uykusuna yattığı dönemde budama yapılır. ilk bahara bırakırsanız ağaç yaza kadar kesim yaralarını kapatamaz ve strese girip kuruyabilir. Yapraklar dökülmeye başladığı andan itibaren budama yapabilirsiniz. İdeal aylar kasım-aralık aylarıdır.

kış aylarında budama yaptıktan sonra bahara doğru bordo bulamacı ve yazın oluşacak insektisitlere karşı yaz yağı ilacı uygulamanız yeterlidir. boyaya vs gerek yok. faydası da yok. yazın da ekstra bir durum görmemeniz halinde bence ilaç atmayın. Ama bordo bulamacının çok faydasını görürsünüz onu muhakkak atın. Bulunduğunuz bölgede bir zirai ilaç firmasından tedarik edebilirsiniz.

Bol şanslar.

atar ramazan

Çok teşekkürler bilgiler için.

kisa
1

mobil görünümden çık