Selam gezmeyi sevenler,

Bolonya, verona, parma, milano ve venedik taraflarını gezmeye niyetlendik. kesinlikle şunu yemelisin, şu şarabı içmelisin tarzında önerileriniz var mıdır?


 

Bologna'da tortellini in brodo, ragù, lasagna yenir.

Parma'da da peynir, salam, prosciutto falan alınır/yenir.

Milano'da kimisi için spontini vazgeçilmez ama benim için balon biraz. Duomoda panzerottocu var Luini ondan alabilirsiniz bir kere atıştırmalık

mirafiori

Milano'da hugo iç :)

lcha

Bologna'da merkezde, kilisenin ilerisinde sevimli bir çarşı var, her tür jambon, prosciutto, mortadella yenir, yanında da masa şarabı yeterli. çok tatlı birkaç jazz klübü var, ne içersen yanında bi şişe de prosecco gömülür. limoncelloları ben çok tatlı buluyorum, sicilya taraflaarında daha doğal oluyorlar.
Parma'ya hiç gitmedim; ^Milano'ya iş amaçlı da sık giderim, Como gölü de dahil ilginç bir şey görmedim, belki Cinque Terre, Cenova tarafı daha ilginç olabilir. Gitmişken gelato ve bulursan cannoli yiyebilirsin, benim favorim cannoli tabi krema seviyorsan.
İtalya'daki pizza ve makarnaları pek başarılı bulmuyorum açıkçası, yine de Venedik'te kanal'ın yanındaki restoranlardan birinde yemek lazım gitmişken.

tiny penny

bolonya da tamburinide peynir tabağı vs. milano da panzerotti ye. venedik kalaba oluyor biraz daha pahalı diğer yerlere göre.

mikahakkinen

Cannoli yemeden dönme.

chitosan
1

mobil görünümden çık